Zazie Bistro & Bar

Nemzetközi építészeti díjat nyert Zazie Bistro & Bar

A BigSEE ljubljanai nemzetközi designdíj Winner kategóriájának nyerteseként a Zazie Bistro & Bartervezőcsapata személyesen mutathatja be a projektet a Design hét Ljubljana programsorozatának keretében, ahol a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti munkákat fogja díjazni a zsűri.


Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar-t is díjazó BigSEE Architecture Award célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások bemutatása és elismerése. A zsűri számára a díjazás során kiemelt szempont az innováció, a fenntarthatóság, az eredetiség, a társadalmi tudatosság, és természetesen a funkcionalitás is.

A BigSEE Architecture Award Winner kategóriájának nyerteseként a Bíró Dániel séf vezette Zazie a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti megoldások között versenyezhet.

Radnóczy Eszter, az este'r partners belsőépítész iroda alapítója tervezte a MOL Campus földszintjén található helyet, mely tereinek gördülékenységét a folyó áramlása befolyásolja, amely a helyet befogadó épület üvegfelületéről is kivehető.

A belsőépítész csapat is erre helyezte a hangsúlyt. A külső üveges héjjal párhuzamosan hullámzó teljes belső falat egy nagyon különleges égetett rácsos dísztégla alkotja, melynek hatását a nagy, áramló, íves fal felett a mennyezeten lebegő textilek hullámozása fokoz.

Zazie Bistro & Bar

Fotó: Zazie/Villányi Csaba

A tervezéskor a fő irányvonal a MOL Campus kortárs, városi attitűdjének a természeti elemekkel való ötvözése volt, melyek már az épület ablakain keresztül is erőteljesen megjelennek, és teret kapnak a bisztró minden helyiségében: a kávézóban szó szerint átölelhetünk egy fát, a társalgó kis öbleiben pedig kényelmes kanapékkal, fonott lámpákkal és természetes anyagokkal körülvéve üldögélhetünk.

„Az éttermi enteriőr tervezésekor az inspirációnkat a dunai evezés adta: az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a design nyelvére egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel”

– mondta Radnóczy a Hamu és Gyémántnak.

A tervezőcsapat a világ legkreatívabb helyeit felsorakoztató, londoni Restaurant & Bar Design Awardson is pályázott a Zazie-val.

Nyitókép: Zazie/Villányi Csaba