Amalfi-part, Olaszország

Európa zsebtolvaj fővárosának választották a legjobb turisztikai célpontot

A turisták gyakran célpontjai a zsebtolvajoknak. Egy új lista rangsorolta az európai fővárosokat aszerint, hol a leggyakoribb a zsebtolvajok jelenléte.

A zsebtolvajok gyakran a turistákat veszik célba, mivel ők kevésbé figyelnek oda a környezetükre, vagy fontos dokumentumokat tartanak maguknál. A Quotezone.co.uk új zsebtolvajlási indexe megállapította, hogy melyek azok az országok, ahol a turistákat a legnagyobb valószínűséggel zsebtolvajok támadják meg:

  1. Olaszország
  2. Franciaország
  3. Hollandia
  4. Németország
  5. Görögország
  6. Spanyolország
  7. Portugália
  8. Törökország
  9. Írország
  10. Lengyelország

A csapat azt vizsgálta, hogy a turisták hányszor említik a zsebtolvajokat az egyes országok legnépszerűbb látnivalóiról szóló beszámolókban.

Bár Barcelonát gyakran tartják a zsebtolvajok melegágyának, Spanyolország nem került be a top 5-be. Az első helyet Olaszország foglalta el, és a népszerű ország több turisztikai látványossága is mágnesként vonzotta a tolvajokat. A római Colosseumról, a Trevi-kútról és a Pantheonról szóló véleményekben a turisták mindegyike említette, hogy ellopták az értékeiket.

Emellett a milánói Duomo di Milano és a firenzei Gallerie Degli Uffizi is a zsebtolvajok közkedvelt célpontja volt.

A lista második helyét Franciaország foglalta el, ahol mind az öt látnivaló, köztük az Eiffel-torony is Párizsban található.
A harmadik helyen Hollandia végzett, míg Németország és Görögország a negyedik, illetve ötödik helyen áll a listán.

Greg Wilson, a Quotezone.co.uk alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a bűnözők számára a turisztikai gócpontok kényelmes helyek, ahol a nyaralók pénztárcáját és pénztárcáját célba vehetik, miközben a turisták a látnivalók megtekintésével vannak elfoglalva.

„Az olyan ikonikus látványosságok, mint a párizsi Eiffel-torony és a római Trevi-kút különösen népszerűek a zsebtolvajok körében, mivel a nagyobb tömegek között észrevétlenebbül mozoghatnak. Sok turista nincs tisztában azzal, hogy a britek által legkedveltebb úti célok némelyikénél a legmagasabb a zsebtolvajlások száma Európában. Kutatásunk meglepő eredményeket tárt fel: Olaszországban említik a legtöbbször a zsebtolvajlást, és Spanyolország csak a hatodik helyen áll, ahol ötször kevesebbet említik a lopásokat.”

Wilson hozzátette, fontos, hogy mindig legyünk éberek, az értéktárgyakat, például a drága ékszereket, hagyjuk a szállodai széfben, és mindig biztonságos, cipzáras, keresztben hordható táskával utazzunk, amelyben a telefonok és pénztárcák biztonságosan elférnek, vagy akár egy pénztartó övvel.

„Próbáljon meg soha nem hagyni személyes tárgyakat felügyelet nélkül, mert az utasbiztosító társaságok megkövetelik az utazóktól, hogy „észszerű gondossággal” járjanak el, és elutasíthatják az igényeket, ha a tárgyakat magukra hagyták. Az is fontos, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy egy tárgy elvesztéséről vagy ellopásáról rendőrségi jegyzőkönyvet kell felvenni, mivel ez alátámasztja a biztosítási igényt. Ne felejtse el kétszer is ellenőrizni, hogy az utasbiztosítás mit fedez és mit nem, mielőtt ezekre a magas rangú úti célokra utazik, a legtöbb utasbiztosítás fedezi a fontos dokumentumokat, például az útleveleket, de ritkán fedezi az ellopott készpénzt és telefonokat.”

(Express)

Nyitókép: Shutterstock