Diane von Furstenberg idén is díjazza a leginspirálóbb nőket

diane von furstenberg

Fotó: Diane von Furstenberg Facebook

November 17-én már tizenkettedik alkalommal adja át a z amerikai divattervező-legenda, Diane von Furstenberg a leginspirálóbb nőknek járó DVF Awardst, a díjazottak listája nemrég derült ki.


A DVF Awards a Women's Forum együttműködésével jött létre, amely a női hangok és látásmódok kitüntetésére és egy befogadóbb jövő megteremtésére irányuló nemzetközi cselekvési felület. Minden évben öt olyan nőt tüntetnek ki, akik vezetési képességükről, erejükről és kitartásukról tettek tanúbizonyságot, és ezt arra fordították, hogy környezetükben pozitív változást érjenek el. Az alapító, a divatvilág egyik legnagyobb női nevének számító Diane von Furstenberg a napokban jelentette be az idei díjazottak listáját.

www.instagram.com

Ebben az évben a vezetési készségekért járó díjat nem másnak ítélték oda, mint Melinda French Gatesnek. Bill Gates exfelesége filantróp üzletasszony és a nők globális szószólója az Egyesült Államokban és világszerte, a nemek közötti egyenlőség javítása érdekében végzett elkötelezett munkájáért kapja a díjat.

A Bill & Melinda Gates Alapítványnál végzett több mint húsz éves munkája során meglátta, hogy a lányok pozíciójának a megerősítése hogyan tudja átalakítani a családok, közösségek és társadalmak egészségét és jólétét. Emellett alapítója a Pivotal Ventures-nek, egy befektetési és inkubációs cégnek, amely a nők és családok társadalmi fejlődésének előmozdításán dolgozik az Egyesült Államokban.

www.instagram.com

Az leginspirálóbb nőnek járó jutalmat Clarissa Ward viheti majd haza. Tudósítóként közel két évtizedet töltött Szíriában, Irakban, Afganisztánban, Egyiptomban és Ukrajnában az ABC, a CBS és a Fox News frontvonalában.

www.instagram.com

A harmadik nyertes a 24 éves klímaaktivista, Vanessa Nakate a Rise Up Climate Movement alapítója, amelynek célja, hogy felerősítse az afrikai aktivisták hangját. Szintén ő vezette a kongói esőerdők megmentését célzó kampányt, amely később Afrikától Európáig terjedt el más országokban is.

www.instagram.com

Szintén a nyertesek közt van Wai Wai Nu, aki a demokráciáért és az emberi jogokért dolgozik, különösen az elnyomott nők és etnikai csoportja, a rohingyák nevében. A mianmari Women's Peace Network alapítója és ügyvezető igazgatója.

www.youtube.com

Diane von Furstenberg reveals honorees of this year’s DVF Awards l GMA

Eddig ötvenhárom ösztöndíjat ítéltek eddig oda olyanoknak, akik fontos problémák ellen küzdenek, mint például a hajléktalanság, a fegyvertartás, az oktatás, a bevándorlási jogok, a nemek közötti egyenlőtlenség, a nők elleni erőszak és a klímaváltozás. Minden kitüntetett 50 000 dollárt kap a nonprofit szervezete számára.

Az idei nyertesek neveit a Good Morning America című műsorban árulta el von Furstenberg.