Ebből a japán ételautomatából Michelin-csillagos rament is ehetünk

ramen teszta

A japánok az automaták mesterei: szinte nincs olyan termék, amit ne kaphatnánk meg egy gépből. Ez a tokiói ramenautomata hatféle ramenlevest árul, amelyből kettőt is Michenlin-csillagos étteremben főznek.

Ugyan nálunk az étel- és italautomatákról leginkább porízű kávék és maximum egy kis ropi nem túl jó emlékei jutnak az eszünkbe, Japánban azonban rendkívül népszerűek ezek a gépek. Na persze nem a porkávé miatt: a nagyobb városok utcáin hosszú-hosszú sorban követik egymást a színes üdítőket, rágcsálnivalókat, süteményeket, tech kütyüket és mindenféle mindennapos használati cikkeket adagoló automaták.


Bár melegételt régóta árulnak már ebben a formában, az első ramenre fókuszáló automatát a toyamai Aris Shopping Centerben helyezték üzembe nemrég. A hatféle leves fagyasztott formában kerül az automatába, ahonnan visont már frissen gőzölögve "pottyan ki" a nyíláson.

A ramenek közül kettő is igen magas minőségű, mivel Michelin-csillagos étteremben főzik: az oszakai Junkstory és a tokiói KaneKitchen Noodles ételei is a gép menüjén vannak.

Így működik az automata:

www.youtube.com

Ramen Vending Machine In Japan!