Daniel Craig James Bondként

Broadway-darabok és hollywoodi produkciók jelmezeiből nyílt kiállítás New Yorkban

Világhírű Broadway-darabok és hollywoodi produkciók jelmezeiből nyílt nagyszabású kiállítás New Yorkban.


A Showstoppers! Spectacular Costumes from Stage & Screen című tárlat csütörtöktől várja az érdeklődőket a Nyugati 42. utca egyik épületében kialakított csaknem 1800 négyzetméteres, kétemeletes kiállítótérben, ahol próbababákon lehet megcsodálni a jelmezeket. A több mint száz ruhát olyan Broadway-sikerekből kölcsönözték, mint a Hamilton, a Harry Potter és az elátkozott gyermek, Az oroszlánkirály és Az operaház fantomja. A televíziós produkciók közül A csodálatos Mrs. Maisel című sorozat és a Saturday Night Live kosztümjeit nézhetik meg közelebbről a látogatók.

Ezen kívül a Nincs idő meghalni című James Bond-film, az Aretha Franklin életéről szóló Respect című hamarosan debütáló mozi, valamint a Disney World, az Amerikai Balettszínház, a Martha Graham Tánctársulat, a New York-i és a San Franciscó-i Balett jelmezei kaptak helyet a kiállításon.

A tárlat további különlegessége, hogy a kosztümök elkészítésének módjával is megismerkedhetnek a látogatók. A kiállítás teljes bevétele a koronavírus-járvány idején a New York-i jelmezipar túlélésének segítésére létrehozott Costume Industry Coalition nevű szervezethez kerül.

(MTI)