Paula Nata, Claire Rose és egy vendég a párizsi divathéten

Váratlan fordulat: visszatért ez a cipőtrend, és sikkesebb, mint valaha

Míg tavaly még égig érő platformokat és magas sarkú cipőket láttunk mindenfelé, addig 2023 nyarán egyértelműen a lapos cipőké a terep.


A hírességek és a divatvilág bennfentesei a sarkakat elegáns balerinapőkre cserélték − és úgy tűnik, hogy ez a trend az új, őszi-téli szezonban velünk marad.

Haylie Biebert nemrég egy Mui Mui szatén balerinacipőben kapták lencsevégre, míg Lily Rose-Depp egy fekete, blokk sarokkal ellátott balerinacipőben tűnt fel. Az olyan divatnagyhatalmak kifutóit is bevette, mint az Alaïa, a Miu Miu és az MM6 Maison Margiela – szóval úgy tűnik, hogy ez a nyolcvanas éveket idéző lábbeli nem csak egy múló trend lesz.

Nemrégiben Kaia Gerber is balerinacipőben tűnt fel barátja, Austin Butler oldalán: ő egy Mary-Jane lapos talpú cipőt párosított egy laza pólóval és egy patchwork szoknyával, amolyan nagymamásan elegánsan.

Katie Holmes már nyáron is mutatta nekünk a trendet, amikor a Theater World Awards New York-i díjátadóján egyszerű fekete balerinacipőt párosított hosszú fekete ruhával és blézerrel. De nem ő volt az egyetlen, aki a trendet követte: Tracee Ellis Rosson és Bella Hadidon is láthattunk balerinacipőt a közelmúltban. A megjelenés további követői közé tartozik Zoe Kravitz, Nicky Hilton és Alexa Chung, aki egy Molly Goddard-ruhához viselte a cipőt egy vacsoraeseményen az év elején.

Katie Holmes balerinacip\u0151ben

Fotó: Getty Images

Bár a balerinacipő már jó ideje létezik, a cipő idén igazi feltámadáson ment keresztül. A Miu Miu tavaly a 2022-es őszi/téli kollekciója részeként egy sorozat balerinacipőt is kiadott. A kifutón a cipők a halvány rózsaszín és a fehér finom árnyalataiban voltak láthatók, a tetejükre pedig a Miu Miu azonnal felismerhető logóját varrták.

Nem ez az első alkalom, hogy a Miu Miu újragondolta a szerény balerinacipőt. Még 2016-ban a márka egy másik, hihetetlenül népszerű sorozatot adott ki: csatokkal és gyűszűszalagokkal egészítette ki a darabot, keményebbé téve a cipő általános hangulatát.

Ha gondolkodsz a dolgon, a balerinacipő egy olyan lábbeli, amibe érdemes befektetni. A karcsú sziluettet farmer vagy ruha mellé is párosíthatod, és a gardróbod legtöbb darabjához passzolni fog.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images