meryl streep mint julia child

Beleshetünk Julia Child épp eladóvá vált washingtoni otthonába

Julia Child teremtette meg a tévés szakácsok világát, szakácskönyvei itthon is népszerűek. Ebben a kedves kis washingtoni otthonban élt és főzött, és most mi is bekukucskálhatunk a házba, amelyet épp árulnak.


A The French Chef című tévéműsorával vált legendásság Julia Child, a tévés szakácsok ősanyja. Életéről Julie & Julia – Két nő, egy recept címmel film is készült, amiben Merly Streep alakításában megismerhetjük a történetét: Franciaországba költözött férje munkája miatt, ahol beleszeretett a francia konyhába, és elvégezte a neves Le Cordon Bleu főzőiskolát. Francia társszerzőivel közösen írták a Mastering the Art of French Cooking című vaskos szakácskönyvet, mely még ma is népszerű alapmű. Ez a könyv hozta meg számára a sikert, és a 60-as évektől egészen a 90-es évekig láthatták őt az amerikai nézők különböző főzős műsorokban, ő vált először híres tévés szakáccsá, jellegzetes beszédmódja, humora és persze kulináris tudása összetéveszthetetlen stílust kölcsönzött neki.

julia child es ferje

Julia Child és férje, Paul a konyhájukban

Fotó: GettyImages

1948-ban vásárolta meg Julia Child és férje ezt a Washington D. C. Georgetown nevű elegáns városrészében lévő sárga házat, melyet most a TTR Sotheby’s International Realty árul. Nem sokkal az amerikai polgárháború után, 1870-ben építtette a házat Edgar Moore, a helyi fekete közösség egy fontos alakja. A házat jelenlegi tulajdonosa, Rory Veevers-Carter dobta piacra, aki Instagram-oldalán bepillantást engedett a híres épület felújításába is. Az Insta-oldal neve a Jewel on Olive-nevet viseli, és az utcáról kapta a nevét, ahol a kedves kis ház megtalálható.

A felújításkor tiszteletben tartották történelmét, de abszolút a modern igényeket figyelembe véve terveztek meg mindent, így tökéletes az egyensúly. Három hálószoba és három és fél fürdőszoba kapott helyet benne, és persze egy tágas konyha és étkező kombó, amely a ház igazi szíve. Már csak a története folytán is szinte kötelező volt a stílusos és szuper funkcionális konyha kialakítása: 8 égős tűzhelyet, dupla sütőt és egy fatüzelésű kemencét építettek be.

Még egy Julia Child emléksarkot is elhelyeztek a felújítás során:

Az üveg mögött Julia Child híres szakácskönyvéből egy példányt, egy fényképet az épp főzőcskéző Childról és néhány általa használt konyhai eszközt találunk.


Nyitókép: Netflix