Chanel

Környezetbarát szépségápolási kollekciót dob piacra a Chanel

A bőrápolókat és sminkeket tartalmazó Clean beauty No.1 középpontjában Coco Chanel kedvenc virága áll.

Újabb kollekcióval nyit a szépségápolás felé a Chanel, melynek minden elemét áthatja Coco Chanel kedvenc illata, a kamélia. Több mint tíz éves kutatására támaszkodva a N°1 de Chanel olyan öregedésgátló termékek gyűjteményét kínálja, mely – ha hihetünk a márkának – azt ígéri, hogy megvédik a bőrt a stressz, az ultraibolya sugárzás és a környezetszennyezés által okozott bántalmaktól.

„A tápanyag- és jótékony hatású molekuláknak ezt a hihetetlen koncentrációját, amelyet olajjá alakítottak át, a Chanel Research beépítette új szépségápolási termékcsaládjának összetételébe”

– idézi a márka közleményét a Byrdie.

A Chanel kutatói szerint a kaméliáról a vitalitás juthat az eszünkbe, hiszen ez a növény képes megvédeni a bőrt, természetesen gazdag antioxidánsokban, amelyek segítik a bőr hidratáltságát és ragyogó megjelenését.

Az új kollekció mind a kilenc darabját az öregedés különböző jeleit enyhítik, mint a ráncok, a pórusok láthatósága, a rugalmasságvesztés és a ragyogás.

A termékek tartalma mellett a csomagolásra is nagyon odafigyelt a márka: a termékek újratölthető és újrahasznosítható kiszerelésben érkeznek, amellyel a vállalat célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának felére csökkentése.