Diána hercegné

Diána hercegné inspirálta divatbemutatót rendezett a Jacquemus

Diána a 20. század egyik legnagyobb divatikonja volt – 26 évvel a halála után pedig még mindig előtte tisztelegnek a legelőkelőbb divatházak. Most legutóbb a Jacquemus rendezett egy divatbemutatót, amelyet a néhai hercegné legendás megjelenései inspiráltak.


A Jacquemus bemutatta 2023-as őszi bemutatóját Le Chouchou címmel Versailles-ban. A kifutót festői környeztben építették meg, a vendégek pedig a Grand Canal-on úszó fehér csónakokban élvezhették a show-t. Az első sorban olyan hírességek ültek, mint Victoria és David Beckham, valamint Karol G és Law Roach.

A bemutató előtt a tervező elárulta, hogy a helyszínnel egy gyermekkori álma teljesült.

A kollekció minden bizonnyal távol állt a hagyományostól. A formális udvari öltözékre jellemző gömbölyded csipkesziluettek és masnik jelen voltak, de miniszoknyaként és áttetsző fehérneműs felsőrészként újragondolva. A szögletes talpú balettcipőket pedig térdig érő, fehér, virágmintás hímzett csipkezoknikkal viselték a modellek.

kendall jenner jacquemus bemutat\u00f3 2023

Kendall Jenner egy olyan nyakláncot viselt, amelyet Diána 1994-es bosszúruhájához viselt kiegészítője ihletett.

Getty Images

Versailles mellett a divatház Diánát használta inspirációként, ami leginkább a Kendall Jenner nyakát és fülét díszítő zafír-gyöngy ékszereken látszott, ami egyértelmű utalás Di eljegyzési gyűrűjére és a hírhedt bosszúruhához viselt nyakláncára. Jenner nagy puffos felsője pedig szintén a hercegné puffos ujjú esküvői ruhájára utalhatott.

A legendás bosszúruha.

Getty Images

A show óriási sikere pedig tagadhatatlan a divatszakértők körében. Sokan fejtegették a Marie Antionette és Lady Di utalásokat, illetve a márka fejlődését is jó páran méltatták.

(Harper's Bazaar)