Fiatal szőke nő a tengerparton divatos ruhában sétál

4 gyakori divatbaki, amit nyáron követünk el

Az öltözködés szempontjából a nyári időszak a legnehezebb. Az esték már langyosak, a nappalok izzasztóak, az irodák és az üzletek azonban jégveremmé klímázottak. Így a ruháinkat alapos átgondolással kell összeválogatnunk a mindennapokban. Vannak azonban olyan divatbakik, amiket gyakran elkövetünk ebben az időszakban és a kiküszöbölésük sokat segíthet a nyári öltözködésünkön. Lássuk őket!


1. Rossz anyagok viselése

blue and white textile on white textilePhoto by Maude Frédérique Lavoie on Unsplash


A legrosszabb, amit nyáron elkövethetünk az, ha olyan anyagú ruhadarabokat választunk, melyek megtartják a hőt, átengedés helyett. Az olyan anyagok, mint a poliészter és a farmer nem túl légáteresztőek, ezért megreked a hő, emiatt pedig izzadni fogsz.

Bár a selyem könnyű anyag, és valamivel jobb választásnak tűnhet, az izzadságfoltok azonban azonnal meglátszanak rajta. Ezért ennél az anyagnál érdemes ezt szem előtt tartani.

Ezek helyett a legjobb választás a vászon lehet. Ez a nyár egyik legnépszerűbb anyaga, mivel szellős és lélegző. A lenvászon ruháktól kezdve az ingeken át a nadrágokig, az anyag a nyári hónapokban is üzembiztos, köszönhetően annak, hogy hőmérséklet-szabályozó, nedvességelvezető és nem tartja vissza a hőt.

2. Olcsó napszemüvegek vásárlása

black Ray-Ban Wayfarer sunglasses on beach sandPhoto by Ethan Robertson on Unsplash


Ahogyan a bőrünknek, úgy a szemünknek is roppant károsak az UV-sugarak. Ezért érdemes egy drágább, de jó minőségű napszemüvegbe befektetni, melynek 100%-os az UV-védelme. Az olcsóbb darabokból a legtöbb esetben hiányoznak a szemet tényleg védő lencsék, ezért itt kulcsfontosságú a minőségi darab választása.

3. Rossz árnyalatok választása

photo of white and pink t-shirtsPhoto by Jason Leung on Unsplash


Igyekezzünk olyan árnyalatokat választani blúzból, melyeken nem látszik át az izzadtság. Sajnos nyáron egyáltalán nem mindegy, milyen árnyalatokat viselünk. Bizonyos színek ugyanis sokkal nagyobb valószínűséggel mutatják az izzadtságfoltokat.

Például a fehér és a fekete árnyalatai biztonságosabbak, mint az olyan élénk árnyalatok, mint a rózsaszín vagy a zöld. Emellett a minták is segíthetnek diszkréten elfedni bizonyos foltokat.

4. Szűk ruhák viselése

woman in white spaghetti strap dressPhoto by Karen Willis Holmes on Unsplash


A szűkszárú farmerektől kezdve a szűk, feszülős ruhákig minden tapadós ruhadarab extrán melegnek érződik, amikor a hőmérő higanyszála emelkedik. Éppen ezért ebben az évszakban érdemes kerülni a korlátozó árukat, beleértve a derékszorító öveket és a szűk cicanadrágokat is.

A nyári szezonban a könnyű, szellős ruhák legyenek porondon. Legyen szó akár széles szárú nadrágról vagy bő blúzokról, a laza fazonok segítenek abban, hogy a meleg napokon is hűvösnek érezd magad.