Az Emily in Paris két szereplője

A párizsi lányok után a párizsi nők lettek az idolok – milyen az érett francia stílus?

Párizs mindig a világ divatfővárosa volt és marad is, ezáltal az ottani megjelenés mindenki gondolkodását befolyásolja. Hosszú időn keresztül ikonikusnak számított a francia lányok bohém ruhatára, mostanra viszont úgy tűnik, ezt a stílust felváltotta az érettebb nők kifinomultabb, mégis ízig-vérig párizsi öltözködése.

Ha rákeresünk a tipikus francia lány megjelenésre, akkor leginkább rendetlen frizurájú, extrém kiegészítőket viselő, különleges stílussal rendelkező személyleírásokkal találkozunk, mostanra viszont az érettebb nők divatja került a rivaldafénybe.

Erre a jelenségre pár héttel ezelőtt lehetett felfigyelni, amikor Isabelle Huppert a Balenciaga bemutatóján vonult végig, kinézetével pedig mindenki tekintetét elragadta. A luxusdivatház 68 éves múzsája egy testhezálló fekete ruhában pózolt az eseményen, melyhez egy hatalmas, ököl méretű fülbevalót választott. Haját művészien rendezetlenül, hátrakötve hordta. Megjelenése elegáns és figyelmet követelő hatást keltett.

Nemsokkal ezelőtt az Emily in Paris sorozat főnöke, Philippine Leroy-Beaulieu jelent meg a címlapokon egy szintén testhezálló, félig áttetsző ruhakölteményben. Az 58 éves színésznő az Ami 2022-es őszi bemutatójára időzítette ezt a szettet. A meghökkentő darabot egy túlméretezett blézerrel és egy magassarkú szandállal kombinálta.

Mellettük még rengeteg színésznő, modell és énekes vallja magáénak ezt a stílust. Cikkek százai jelennek meg a francia nők vonzerejéről, melyek mindegyike az egységes öltözködés iránti vonzalmukról és az öregedéssel kapcsolatos gátlástalanságukról számol be. A fiatalabb generációkhoz hasonlóan ők sem veszik túl komolyan az öltözködést, és sosem túlzó a megjelenésük, annak ellenére, hogy gyakran merész ruhadarabokkal dobják fel az összképet.

Összegezve tehát ők nem aggódnak azon, hogy a tipikusan korukhoz illő ruhákat viseljék, sokkal inkább az önkifejezésre és az elfogadásra koncentrálnak, ebből a szemléletből pedig mindenkinek példát kéne vennie — írja a Vogue.


Nyitókép: Instagram/sistersmalaysia