Gigi Hadid a 2023-as Met-gálán

Gigi Hadid ezekkel a részletekkel tisztelgett a Met-gála témája előtt

A 2023-as Met-gála témája „Karl Lagerfeld: A szépség vonala” volt és némelyik vendég különösen odafigyelt rá, hogy apró részletekkel tisztelegjen a néhai tervező előtt. Köztük Gigi Hadid is, aki jól tájékozott a divattörténelemben.


Csak azoknak tűntek fel a Gigin látható apró részletek, akik részletesen ismerik Karl Lagerfeld munkásságát. Az egyik ilyen finom utalás a modellen a gyöngyök voltak, amelyekre Karl a Chanel számára készített kollekciójában utalt rendszeresen. A gyöngyök Gigin nem csak nyakékként jelentek meg, ugyanis szemsminkje is rejtette.

Bár ezek a gyöngyök magának Coco Chanelnek a védjegyei voltak (aki gyöngysorokat rétegezett a fekete koktélruháira), Lagerfeld számtalan kollekcióban elővette őket, és még ő maga is viselte a kiegészítőt.

Sminkesét, Patrick Ta-t kérte fel, hogy gyöngyházfényű, ezüstös-fehér szemhéjfestéket készítsen az alkalomra. És, hogy Karl egyik kedvenc részletét még jobban beépítse, Patrick még két apró gyöngyöt is elhelyezett Gigi szemei közepe alá.

Gigi Hadid öltözékét se a véletlen alakította. A népszerű sztár stylist, Matthew Williams egy lenyűgöző, átlátszó, fekete, drapírozott fűzős Givenchy ruhát adott a modellre, amely egyszerre kölcsönzött számára kemény és lágy megjelenést.

Gigi így nyilatkozott a ruhájáról a vörös szőnyegen:

„Karl imádta volna ezt a tollas, virágos hímzéses szettet. Azt hiszem, ez az, ami annyira szórakoztató a Next In Fashionben, ez olyan, mint ennek az intenzív változata - ez arra készteti a tervezőket, hogy a dobozon kívül gondolkodjanak olyan módon, aminek tényleg semmi köze ahhoz, hogy mit fognak eladni abban az évben és a márkájukhoz közvetlenül. De annyira szórakoztató látni, hogy mindenki máshogy értelmezi a divatirányzatokat.”

Nyitókép: Getty

(Glamour)