Jasmine Tookes

A „hajtű hackkel" még a legegyszerűbb frizurát is feldobhatod

Valószínűleg te is találkoztál már a „hajtű hackkel" − amikor a hajunkat a fülünk mögé csúsztatjuk, hogy ne legyen útban. Leginkább azért csináljuk, hogy az arcunkat szabaddá tegyük a hajszálaktól, de a hátracsúsztatott, fényes haj egy egész divatmozgalmat is elindított. Az oldalsó részek lesimítása kifinomultságot kölcsönöz a lazán leengedett hajnak − akárcsak az ingujjak feltekerése, vagy az ing gondos betűrése a farmerbe.Ezt a trükköt a hírességek és influencerek már évek óta alkalmazzák, és segíthet a mutatós fülbevalók kiemelésében is.

De kiderült, hogy többről van szó, mint hogy egyszerűen a füled mögé dobod a hajad, ha tényleg azt szeretnéd, hogy a stílusod tartós legyen. Egy, a TikTok-on közzétett hack nemrég több mint 7,6 millió megtekintést és több mint félmillió lájkot kapott, miután a készítője, Sabrina Anne megmutatta a nézőknek, hogyan rögzítsd a helyére a hajad.

​A fonatos hack

@sabrinaannesocials diagnosed with the chronic habit of tucking my hair behind my ears😣😂 #hairhacks #hairtutorial #heatlesshairstyles ♬ Birds of a feather - 𝖒𝖊𝖌𝖆 𝖊𝖆𝖗𝖙𝖍𝖑𝖎𝖓𝖌
Minden lánynak, aki a füle mögé dugja a haját... ez a hajhack megváltoztatja a játékot

− írta Sabrina a videója mellé. Megmutatta, hogyan választja el az elülső, arcot keretező részt a hajából, amit normál esetben a füle mögé tűrne, és elviszi a hajának többi részétől. Ezután nagyjából a halánték magasságától a végekig befonja, mielőtt mindkét fonatot az álla alatt egy gumiszalaggal rögzítene. A hajának felső részét a feje búbjánál lófarokba köti, majd a fonatokat átcsúsztatja a tetején. Miután a lófarkat elengedte, a fonatokat eltakarja, és csak egy kis rész látszik a fonatból, mint egy extra kis részlet, amit a kommentelők Lauren Conrad ikonikus, fejpántos fonatához hasonlítanak.

​A hurok hack

@lina.noory Ear Tucking Hair Hack💫 #grwm #hairtutorial #fyp #hairtok This is an amazing hack if you love to put your hair behind your ears, or if your Bobby pins don’t stay in place ✨ Inspo by @kkrriiista 💫 Today’s Affirmation: “I love myself as I am today” 🤍 Memo: if you want more of a snatched look, you can tighten the hair higher on the crown, right below where you sectioned off the hair line. I wanted mine slanted lower for a more subtle look✨ TAG someone who would love this, and don’t forget to save it to refer back to when getting ready! • #hairstyles #hairideas #beautytips #beauty #todayslook #ootd #glam #tutorials #hairtransformation #grwm #style #hairstyle #hairtutorials #foryourpage ♬ The Motto - Tiësto & Ava Max

A rövidebb hosszúság és a laposabb végeredmény érdekében Lina Noory influencer, megmutatja, hogyan választja szét az elülső részt, majd közvetlenül mögé vesz egy alsó részt, és lófarokba köti. A lófarkat átfordítja a gumin, majd visszafordítja, hogy hurkot alkosson. Ezután az elülső részt áthúzza a hurkon, és az alsó lófarkat szorosra húzza, hogy az elülső részt visszazárja és a helyére rögzítse.

​A lófarkas hack

Justine Marjan híres fodrász (akinek többek között Khloe Kardashian, Ashley Graham és Ella Balinska is az ügyfelei közé tartozik) az Instagramon ezt írta a videójához:

Ez a legegyszerűbb vörös szőnyeges styling #hairhack".

Alapvetően Sabrina fonott hackjének egyszerűsített változatát készíti el, egyszerűen előre húzza az elülső részeket, felköti a hajának többi részét, majd mindkét elülső oldalt hátracsavarja a feje mögé egy lófarokba, amit egy vastag hajgumival rögzít a helyére, mielőtt a haja többi részét elengedné.

​A hajragasztó hack

Lina megosztott egy másik (a fentiekhez nagyon hasonló) hajbefogási hacket is, de ő egy extra lépést tett hozzá, amikor hajragasztóval ragasztotta le az elülső részeket szuper laposan és rendezetten:

Ahogy a »smink nélküli smink« és a tökéletes ingbetűrés is igényel egy kis extra erőfeszítést, úgy a hajhátrasimításnak is megvan a maga rejtett képlete.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimédia