Az Hermès limitált kiadású tukános karórája

Odavagyunk az Hermès tukános karórájáért

A limitált kiadású karórájához 500 szál selyemfonalat használtak.

Limitált kiadásban lesz elérhető az Hermès különleges, tukános karórája, írja a Robb Report. Az Hermès Arceau Toucan de Paradis névre keresztelt termékben az 1978-ban Henri d'Origny által tervezett, visszafogott, mégis egyedi Arceau óra klasszikus vonalai találkoznak az Hermès kreativitásával és szakértelmével, melynek végeredménye magáért beszél.

A zománcozott számlapon látható, merész, trópusi színekben pompázó, egzotikus tukán kézzel készített, menetes selyemhímzéssel született. A technikát Agnès Paul-Depasse képzőművész fejlesztette ki kizárólag az Hermès számára.

A Hermès tizenöt évvel ezelőtt nagy meglepetést okozott az óraiparban, amikor gyártási mozdulatokkal luxus svájci gyártású órákat kezdett gyártani. Nem mintha a márka számára újdonságot jelentett volna az óragyártás: az Hermès 1978-ban hozta létre első órarészlegét Svájcban, amikor bevezette az Arceau-t, de a vállalat 2006-ban megszerezte a Vaucher Manufacture Fleurier 25 százalékos részesedését. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az Hermès szerkezeteket kap a cégtől, melyért cserébe bőrszíjakat ad a Vaucher Manufacture Fleurier-nek és a cégcsoporthoz tartozó Parmigiani Fleurier-nek.

Az Herm\u00e8s limit\u00e1lt kiad\u00e1s\u00fa tuk\u00e1nos kar\u00f3r\u00e1ja