Mosolygós nő kötött pulóverben, sapkában és sállal a nyakában, sárga háttér előtt

6 okos ruházati trükk, ami segít melegen tartani a hidegben

Újabb hidegfront érkezik, és a fagypont alatti hőmérséklet miatt kihívást jelent melegen maradni. Ilyenkor az öltözködés a divat helyett a praktikumot helyezi előtérbe, miközben küzdünk az elemekkel, és próbáljuk megakadályozni, hogy a fűtésszámlánk az egekbe szökjön. Ahelyett, hogy feljebb tekernéd a fűtést, íme néhány öltözködési trükk, hogy tetőtől talpig melegen tartsd magad.1. Termikus rétegek

A rétegezés kulcsfontosságú, ha megszeretnénk tartani testhőnket. Bármely téli öltözék alapját képezik a meleg, de nem túl súlyos termikus anyagok, mint a leggings vagy a hosszú ujjú felsőre. Ehhez adjunk hozzá egy laza középső réteget, például egy flanel inget, és húzzuk a tetejére a legvastagabb pulóvert, amit csak találunk.

2. Bolyhos anyagok

A legmelegebb szövetek apró légzsebeket hoznak létre, amelyek extra szigetelést biztosítanak. Ezért a gyapjú, a báránybőr, a nyírbunda és a műszőrme a legjobb választás, amikor hidegebbre fordul az idő. Érdemes kipróbálni a gyapjúval bélelt joggert, a báránybőr papucsot vagy a műszőrmével bélelt sapkát a maximális hőtároló képesség érdekében.

3. Ujjatlan kesztyű

Ha állandóan hideg a kezünk, de gépeléshez vagy más tevékenységekhez szabad ujjakra van szükségünk, akkor az ujjatlan kesztyű a legjobb választás. Az extra hosszú ujjú vagy sportos, hüvelykujjhurokkal ellátott pulóverek szintén segítenek.

4. Dupla zokni

Sokszor a végtagjainkon érezni a legjobban, hogy fázunk, mivel szervezetünk a magunk és a létfontosságú szerveink melegen tartását helyezi előtérbe. A hatás ellensúlyozásaképp húzzunk fel két pár zoknit, ügyelve arra, hogy a bokánk sem lóg ki, ahová a hideg levegő be tudna kúszni.

5. Mellény

A gyapjúkabátot sokkal melegebbé tehetjük, ha egy könnyű mellényt viselünk alatta. Ezek a valódi vagy szintetikus pehellyel töltött, vékony testmelegítők a tél megmentői.

6. Fűtött kézmelegítők

Néha még az sem elég, ha a kezünket jó mélyen a zsebünkbe tesszük, erre jó megoldás a kézmelegítő. Tegyük a zsebünkbe, és pillanatok alatt szuper meleget csinál. Az újrafelhasználható gélcsomagok vagy az újratölthető elektromos melegítők a legkörnyezetbarátabbak, ha ez is fontos szempont számunkra.

(Independent)

Nyitókép: Shutterstock