kim cattrall new york-i otthonaban ul

Most beleshetünk a Szex és New York Samanthájának fényűző igazi otthonába

Kim Cattrall New York-i otthona pont olyan, mint amilyen Samantha Jonestól várnák: fényűző és érzéki, ahol egyszerre megférnek a párizsi antik bútorok és az aktképek a falon. A Park Avenue-i épületet ráadásul egy magyar építész tervezte a 20. század elején.


Kim Cattrall saját bevallása szerint nem sokat adott az otthonára a 30-as, 40-es éveiben: a soha véget nem érőnek tűnő forgatásoknak köszönhetően szinte folyamatosan terepen volt, ahol 18 órás munkanapok vártak rá.

"Sohasem volt prioritás"

– mondta a színésznő az otthonteremtésről az Architectural Digestnek.

Közel ötvenéves volt már, amikor a korábbi Upper East Side-i apró lakását ott hagyta a sorozat lezárultakor, hogy valami kényelmesebbet keressen. Így bukkant rá a mostani lakására a Park Avenue-n. Az épületet Emery Roth, azaz a Magyarországon született Róth Imre tervezte, akinek Manhattan számtalan Beaux-Arts és art déco stílusú háztömböt és felhőkarcolót köszönhetett a 20-as, 30-as években.

Cattrall első látásra beleszeretett a kiváló adottságokkal rendelkező lakásba, ami stílusügyileg megragadt körülbelül a 70-es években, így egy barátját, a neves lakberendező Tony Ingraot kérte fel, hogy zárkóztassa fel azt a 21. századba. A dizájner célja egy olyan enteriőr megalkotása volt, amely elég tágas és glamúros ahhoz, hogy nagy partikat is adhasson benne a házigazda, mégis intim, hogy hétköznap is otthonosan érezhesse magát benne. A berendezéshez a legnagyobb ihletet Hollywood aranykora jelentette, majd Cattrall és Ingrao közösen járták az európai múzeumokat és antikvitásokat, hogy inspirációt és berendezési tárgyakat gyűjtsenek a manhattani lakásba.

"Ezelőtt a divatot művészetként láttam, de a bútorok nálam inkább a funkcionalitásról szóltak. Aztán elkezdtem ezekre a darabokra is művészetként tekinteni. Hatalmas örömöt ad, hogy ezekkel történelmet és dimenziót adhatok az életteremhez." – mondta a színésznő.

Az értékes antik bútorokat hasonlóan értékes, ám sokkal kortársabb festmények egészítik ki, melyek közül a leglátványosabb darab a színésznő nappalijában lévő, hatalmas, vörös hátterű, érzéki női akt, melyet a híres színész Jude Law festőművész testvére, Natasha Law festett.

Lapozz a további enteriőrfotóért:

Kedves történet, hogy Ingrao a kettejük barátságát megörökítendő a második hálószobát kinevezte majmos szobának: mindketten 1956-ban születtek, mely a kínai naptár szerint a majom éve volt. A szobában zöld márványt, sötét fafelületeket és sok-sok majmos kiegészítőt találunk. A leglátványosabb része pedig egy óriási, majmos freskó, amit egy pompeji kirándulás inspirált.

Itt pedig arról írtunk, hogy ha már a Szex és New York folytatásából kimaradt, milyen sorozatokban láthatjuk idén Kim Cattrallt.

Nyitókép: Instagram/__dreamspaces