Louis Vuitton üzlet 2009. december 8-án Las Vegasban

Te felvennéd a Louis Vuitton optikai illúziós csizmáját?

Nagy népszerűségnek örvendenek mostanában az optikai illúzióval készült ruhadarabok, például a Louis Vuitton új tűsarkú csizmái.

A Louis Vuitton a márka 2023-as őszi, párizsi bemutatóján debütált, térd alá érő csizmáiról nehéz eldönteni, hogy lábbelik vagy műalkotások. A csizmák úgy néznek ki, mintha egy lábon fehér bordázott zoknit és fekete cipőt viselnénk, mindkettőt kézzel festették a lábbelire.

Az Illusion High Boot névre keresztelt trompe-l'oeil (szemet becsapó) stílus két különböző bőrszínben kapható (és vádlihosszú változat is készült belőle), és a kiskereskedelmi ára 2470 dollár (kb. 860 ezer forint).

A pimasz, már-már provokatív cipő nem áll távol a Vuitton ház szabályzatától, melyek a bőrmunkák terén történő innovációról szól. Egyértelműen szokatlan lábbeliről van szó, ami nem feltétlenül minden divatrajongó stílusa.

Azonban olyan időszakban jönnek, amikor a kiegészítők terén a váratlan formák uralkodnak. Elég csak a Loewe sminkecsetes sarkú cipőjét vagy a Balenciaga ötujjas báránybőr csizmáját megnézni.