Louis vuitton logó

Ezzel a különleges tortával ünnepelték Louis Vuitton születésének 200. évfordulóját​

A Louis Vuitton cég alapítója születésének 200. évfordulójának alkalmából a vállalat egy hatalmas tortát készíttetett. Ami viszont különlegessé teszi, hogy nem lehet megenni, mivel Lego-kockákból van felépítve. Az "édesség" 32 ezer építőelemből áll, és egy hatalmas, egyedi Louis Vuitton dobozba van csomagolva.


A tortát ábrázoló szobor fehér, fekete, levendula és rózsaszín színekben pompázik, és az alapító arcmását ábrázolja pici darabokból megalkotva. A kép mellett feltüntették az ünnepelt nevét, valamint születési évét, 1821-et is.

A promóciós videóban egy fehérkesztyűs kezet látunk először, ami kinyitja az óriási dobozt, és innentől a figyelem a monumentális Lego-építményre terelődik, amin szerepel egy látványos „Boldog születésnapot!” felirat is. A dekoráció része továbbá több, mesterien kidolgozott virág, amik az arckép körül vannak elhelyezve, megkoronázásként pedig a tetején több gyertya is található, mintha egy valódi születésnapi tortáról lenne szó. A nagy doboz oldalain számos rekesz fellelhető, amikben a pici darabkákat lehet tárolni.

Vagyis lehetne, de a cég csupán promóciós célzattal rendelte a szettet, és nem tervezi áruként kibocsájtani a nagyközönség számára. Csupán egy szimbolikus tisztelgésnek szánták a világ egyik leghíresebb divatmárkájának alapítója előtt.