Minimalista otthon

Kiegészítők, amikkel minimalista hangulatot varázsolhatsz otthonodba

Boldoggá tesz vagy nem tesz boldoggá? Ez itt a kérdés. Ha minket kérdezel, határozottan állíthatjuk: dobj ki mindent, ami nem okoz örömet. Hogy mire is gondolunk pontosan? Egyértelmű, hogyha egy minimalista otthonban élsz, még nem kell az jelentenie, hogy kietlen a környezeted. Vegyük például Kim Kardashian fehérre meszelt kaliforniai palotáját: Axel Vervoordt tervezte, és könnyen eladható mindenkinek, aki a "nincs szükség semmire, csak a konyhai mosogatóra" szemléletű lakberendezés híve.


Nincsenek tálak különféle kiegészítőkkel megtöltve a dohányzóasztalon, nem sorakoznak lépten-nyomon össze nem illő minták a lakás különböző pontjain, és pláne nincsenek bevásárlószatyrok a konyhaajtó mögött felhalmozva. Persze az, hogy egy rendetlenségmentes zónában élhessünk, helyfüggő, és bár a szándék megvan, ez sajnos nem mindenki számára megvalósítható.

Hogyan lehet tehát a legtöbbet kihozni abból, amink van? Egy alapos lomtalanítás után a Vervoordt módszertanát ajánljuk: gondolkodj tiszta vonalakban, visszafogott vagy egyáltalán nem színezett, természetes anyagokban, a kevesebb több elvét követve.

Bemutatunk néhány egyszerűen nagyszerű kiegészítőt, amivel minimalista stílusban teheted díszesebbé az otthonod.

Asztali edények

Mondj búcsút a túlzsúfolt asztalképeknek és helyette koncentrálj a lényegre, például a mázolt kő- vagy agyagedényekre és az egyszerű vászonterítőkre, mint rusztikusan minimalista vacsorafelszerelésre.

Lakberendezési kiegészítők

A minimalizmus nem mentes minden díszítéstől. Felejtsd el a "forma követi a funkciót" elvét, mert még a puritán stílus képviselői is gyűjthetnek csecsebecséket.

Lakástextílák

A kevesebb néha több elve a lakástextíliák esetében is fontos szerepet játszik, ha a puha elemekről van szó. Az egyszerű és klasszikus kialakítás érdekében szerezz be néhány nude színű függönyt, szőnyeget és ágynemű huzatot, de könyvjelzőként is használhatsz bármit, ami lenvászon.

Konyha

Bár a konyha összességében egy munkaterület, van módja annak, hogy letisztult és megnyerő legyen a megjelenése. Bízz bennünk, a rozsdamentes acél és a márvány ebben a helyiségben is a barátod lesz.

Ülőhelyek

A klasszikus ülőgarnitúra mindig jó befektetés. Legyen szó a kanapéról vagy egy egyszerű étkezőszékről, az elegáns ülőalkalmatosságok elengedhetetlenek egy minimál otthonban.

Világítás

A fényforrásokra is érdemes odafigyelni, mert egy időtálló és mutatós lámpa önmagáért beszél.

Kültéri bútorok

Ne feledkezzünk meg a kertről sem! Tedd a zöld övezeted egy imádnivaló zen-központtá. Válaszd a betonból készült bútorokat és a természetes fafelületeket a végső nyugalom érdekében.


Nyitókép: Shutterstock