Naomi Campbell

Így ragyogta túl Naomi Campbell a világjárványt

Naomi Campbell a 90-es évek óta egy hatalmas divatikon, szépségápolásai tippjei pedig már szinte törvénybe illők. A koronavírus világjárvány a legtöbb ember életvitelére hatással volt, a világhírű modell azonban abból is ragyogó arcbőrrel és kicsattanó egészséggel jött ki. Minek köszönheti ezt?

Lehet szó a 21 vagy az 51 éves Naomi Campbellről, a bőre mindenhogy aranyat ér. Azt lehet gondolni, hogy valószínűleg a legdrágább kozmetikumokat használja olyan márkáktól, melyek árkategóriája csak a szupermodelleknek elérhető. Ennek ellenére semmilyen különleges terméket nem használ az Elle-nek adott interjúja szerint, arra viszont nagyon odafigyel, hogy mit visz be a szervezetébe.

Azt állítja, hogy soha nem iszik kávét, különösebben pedig nem is ízlik neki. A folyadékpótlás és a hidratáltság viszont elsőbbséget élvez a mindennapjaiban, néhány havonta pedig tisztítókúrát tart, mely során kizárólag egy specifikus gyümölcslevet hajlandó fogyasztani. Magát jelen élethelyzetében peszkateriánusnak tartja, vagyis olyan vegetáriánusnak, aki halak és tenger gyümölcsei esetében kivételt tesz.

A koronavírus világjárvány minden embernek természetessé tette a kézfertőtlenítők rendszeres használatát és a szájmaszkok viselését, Campbell viszont már jóval a betegség megjelenése előtt alkalmazta ezeket a praktikákat. Repülőkön gyakran tisztította meg a kezeit, valamint maszkot hordott a járatokan, mivel más emberek tüsszentettek és köhögtek mellette, ő pedig nem akart elkapni tőlük semmit.

A vírus megjelenésével fokozni kezdte elővigyázatosságát, és házi keverékével még a lifteket is fertőtleníti, mielőtt használná őket. A receptben klorofill, ecet, valamit jódozott só szerepel, mindezeket felforralja, majd egy szórófejes flakonba tölti.

Arra a kérdésre, hogy hol érzi magát leginkább otthon az utóbbi években történt, karanténhelyzettel tűzdelt időszak után, Afrikát válaszolta. Szenvedélyét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kenyai Malindiban található villáján keresztül teremtett magának egy oázist. A kontinensről így beszélt az interjúban:

„Számomra Afrika kontinense táplálja a lelkemet. Az egész kontinens. A fény, az emberek, az energia. Imádom. Pezseg a kreativitástól. Minden helyen más és más esszencia van. Mindegyik gyógyulást és megnyugvást kínál.”

Nyitókép: Shutterstock