női kéz, fagyi, körmök

A fagyiköröm lesz a nyári trend - így készítsd el otthon

A sellőkörmök után az idei nyári szezonban gyermekkorunk kedvence tér vissza: a fagyi. Mutatjuk a 2024-es nyár legnagyobb körömtrendjét!


Juli Russell, a Sally Beauty DIY körömszakértője szerint a fagyikörmök hirtelen népszerűsége várható volt.

„Az egyik legmenőbb trend idén a 3D körömdíszítés volt” –

ezek pedig a fagyiköröm díszítésben megvannak.

„Az elfolyós fagylaltos álommanikűr 3D-s csillámokat tartalmaz a bársonyosan sima krémlakk fölött, mely szinte azt az érzetet kelti, hogy meg is ehetnénk a körmeinket”

– mondta Juli.

A fagyikörmök nem csak aranyosak, de teljesen személyre szabhatóak, szuper sokoldalúak, és ami a legizgalmasabb, otthon is könnyen elkészíthetőek.

Az egyik legextrább megjelenést az garantálja a fagyikörmökben, ha azt elfolyósra készítjük. A klasszikus francia vég helyett egy csöpögő jégkrémet kell festeni, így ez lesz a „francia” vég.


„A titok a megjelenés megteremtéséhez a jégkrémben rejlik, ami - ebben az esetben - egy darabos csillámlakk, mint a szórás, amit a kedvenc fagyizódban kaphatsz. Választhatsz egy színes alaplakkot, amelyhez vaskos csillámok tartoznak, vagy egy átlátszó csillámlakkot, és azt fehér vagy nude alapra festheted. Az ehhez hasonló bonyolult körömdíszítő részletekhez ajánlom, hogy szerezz be egy körömdíszítő ecsetkészletet, amellyel könnyedén készíthetsz apró részleteket is”


– mondta Juli.

A szakértő továbbá azt javasolja, hogy a körmeinket alaposan készítsük elő, ugyanis minden azon múlik.

„Ez magában foglalja a körömágybőr visszatolását, a körmök reszelését a kívánt formára. Bármilyen forma működik, de talán az ovális és a mandula passzol a leginkább ehhez a dizájnhoz. Ezután válassz egy krémes, pasztellszínű árnyalatot a fagylaltos alaplakkodhoz. Egy vaníliás szín, vagy akár egy pasztellrózsaszín is megfelel egy eper-tej ízű manikűrhöz”

– mondja.

Ezután készítsd el a csöpögő fagylaltot a köröm végeire.

„A tökéletes cseppek trükkje, hogy függőleges vonalakkal kezdjük, és az alját kerekítsük le, hogy könnycsepp formát hozzunk létre. A könnycsepp formák között sima, íves vonalakkal köss össze, majd tölts ki mindent.”

Ha ezzel kész vagy, tedd fel a körmeidre a választott csillámos lakkot, hogy egy fagyiszórásos végeredményt kapj.

„A lakk ecsetéről is felviheted, vagy használhatsz körömdíszítő ecsetet a precizitás érdekében”

– mondta Juli.

Majd végezetül egy fényes fedőlakkal zárd a műveletet, hogy extra fényes végeredményt kapj.


Nyitókép: Shutterstock