Orrplasztikai beavatkozás

A járvány miatt már nem a mellműtét a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás

A koronavírus-járvány és az amiatt megnövekedett számú online megbeszélések számos orrplasztikát eredményeztek.


Bár az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága (ASPS) szerint a pandémia miatti korlátozások feloldása az oka az iparág jelenlegi fellendülésének, a karantén időszakában is jónéhányan fordultak hozzájuk.

Az észak-karolinai Charlotte-ban dolgozó plasztikai sebész, Dr. Jeffrey A. Ditesheim elmondása szerint bár a világjárvány idele alatt sok vendég mondta vissza időpontját, mert félt a vírustól, ahogy a korlátozások enyhülni kezdtek, újra nőtt a kliensek száma. Ami ennél jóval meglepőbb viszont, hogy a sebész egyre több pácienssel találkozott, akik elektív eljárásokat kerestek, beleértve az olyan injekciós készítményeket, mint a botox.

Mivel az emberek most már napi több órán keresztül látják magukat a képernyőn, nagyobb figyelmet fordítottak a finom vonalakra és ráncokra

– magyarázta Diteshiem.

Az új jelenség „zoom-boomnak" nevet kapta, mely a kozmetikai eljárások iránti kereslet növekedésésre utal azoknak az embereknek köszönhető, akik változtatni akarnak magukon, miután látták, hogyan néznek ki a képernyőn.

Ditesheim hozzátette, hogy a home office-ban dolgozó embereknek kevesebb szabadságot kell kivenniük a műtét után, illetve a beavatkozási miatti „gyógyulási időszaknak" sem lesznek szemtanúi a kollégák.

„Az egyik páciensem egy héttel a nagyfelbontású zsírleszívás után már dolgozott. Ez egy olyan eljárás, amely meghatározza az izmokat és formálja a testet. Általában ennek az eljárásnak három-négy hét a felépülési ideje. Amikor azt mondta, hogy egy héten belül már távolról, a laptopján dolgozott, elámultam"

– mondta.

Az ASPS szerint csak 2020-ban több mint 15,5 millió kozmetikai beavatkozást végeztek, melyek közül az orrplasztika volt a legnépszerűbb műtét 2020-ban – több mint 352 000-en végeztették el – míg a Botox a legkeresettebb injekciós kezelés, több mint 4,4 millió elvégzett eljárással.


Ha érdekel, melyek ma az egészségügyi szektor legjobb vagy éppen legérdekesebb hazai vállalkozásai, a Hasznon Listákon megtalálhatod a választ!