Nappali belső

Ezt a 6 dolgot érdemes felfrissíteni otthon ősszel

Szomorú, de beköszöntött az ősz, a hangulatunkat azonban feldobhatjuk az otthonunk felfrissítésével. Előtérben a természetes anyagok.


1. Színek

Egy semleges színpalettával könnyen beilleszthetünk az otthonunk stílusába apró földszínű árnyalatokat, például pirosat, narancssárgát vagy zöldet. Ha azonban a lakásban az élénk színek uralkodnak, kicsivel trükkösebb a feladatunk.

Egy online színpaletta-eszköz segítségével megtervezhetjük az őszi árnyalatokhoz passzoló színkombinációkat.

2. Vastagabb textúrák

Cseréljük a könnyű pamut takarókat hangulatos gyapjú takarókra. Amúgy is csökken a hőmérséklet, a fűtéssel meg sokan spórolnak, nemcsak a klasszikus őszi stílust, de a praktikumot is kiszolgáljuk így. Ugyanez igaz a párnahuzatokra is. Anyagukat tekintve itt is beemelhetjük a vastagabb huzatokat, például a gyapjút és egyéb, kötött textúrákat, és itt is választhatunk finom, őszi földszíneket, például a rozsdát és a sárga okkert.

3. Illatgyertyák

Nincs is megnyugtatóbb az olyan őszi aromáknál, mint a fahéj, a sütőtök, a szerecsendió és a szegfűszeg. Cseréljük le a légfrissítőket és szerezzünk be néhány illatgyertyát. Akár még illatosító tasakokat is tehetünk ruhásszekrénybe, hogy a kabátok és pulóverek is az ősz illataiban fürödjenek.

4. Természetes hatású dekoráció

Az ősz hangulatát idézhetjük meg a különböző lakásdekorációkkal, amihez sem tökök, sem levelek nem kellenek, ha némileg kreatívabb és finomabb esztétikára vágyunk. Jó választás lehet egy-egy rézedény, fonott kosár vagy a fából készült tálalótálak.

5. Szezonális növények

Helyezzünk ki, akár a teraszra, ha van, akár beltérben cserepes őszi virágokat, például körömvirágot és krizantémot, hogy friss színt adjunk az otthonunknak.

Ezek a virágok viszonylag kevés karbantartást igényelnek, és az egész szezonban kitartanak. Persze, ha mégis a klasszikus stílusra vágyunk, jöhetnek a sütőtökök is.

6. Őszi hangulatú fürdőszoba

Ősszel a fürdőszobát is felfrissíthetjük, például lecserélhetjük a szappanokat, tusfürdőket és testápolókat őszi illatú darabokra. A többi textúrához hasonlóan, a törölközőknél is választhatunk vastagabb, bolyhos anyagokat vagy az ősz színeiben pompázókat.

(Insider)

Nyitókép: Unsplash