Nő ül a repülőgépen az ablak mellett és a telefonját nézi

A biztonságod érdekében soha ne viseld ezt a ruhatípust repülőn!

Egy utazási szakértő arra figyelmeztette a repülni vágyókat, hogy bár a leggings, azaz a cicanadrág kényelmes ruhatípus hosszabb utakra, biztonsági okokból soha ne viseljük repülőgépen.


A szűk stretch-nadrág kétség kívül az egyik legkényelmesebb nadrágforma, amiben egy utazást elviselhetünk, azonban egyáltalán nem megfelelő repülőútra, mint kiderült.

Miért nem jó a leggings utazásra?

N\u0151 leggingsben ny\u00fajt a j\u00f3gasz\u0151nyegenwoman in white tank top and black leggings standing on blue yoga matPhoto by Katerina May on Unsplash


Christine Negroni légiközlekedési szakértő azt tanácsolja az utazni készülőknek, hogy soha ne viseljenek leggingset, ha repülőn utaznak. Ennek az az egyszerű oka, hogy bár a leggings kényelmes választás, katasztrófa esetén komoly sérülést okozhat.

Ha halálos veszélyhelyzet áll fenn repülés közben, akkor ez a fajta ruházat akadályozhat bennünket.

„Előfordulhat, hogy a kabinban keletkező tűzön keresztül kell menekülnöd, vagy a földön is tűz keletkezhet, miután elhagytad a repülőgépet és ilyen helyzetben a leggings ráéghet a bőrre.”

Mit viseljünk helyette?

Az ilyen típusú anyagok, mint a műszálas cicanadrágok súlyos, harmadfokú égési sérüléseket okozhatnak, amelyek kezelés nélkül akár halált is okozhatnak. Évente körülbelül 180 000 halálesetet okoznak harmadfokú égési sérülések.

A legbiztonságosabb az, ha pamut, vagy egyéb természetes szálakból készült ruházatot viselünk, melyekkel elkerülhetőek a súlyos égési sérülések fedélzeti tűz esetén.

Ezenkívül pedig mindig húzzunk cipőt leszálláskor és a felszálláskor is tartsuk magunkon. Ugyanis, ha gyorsan menekülnünk kell, a cipőnk megvédi a lábunkat.

A legkevésbé gyúlékony ruházat gyapjúból és modakrilból készül. Ezek a szálak lassan égnek és általában maguktól kialszanak.

Nyitókép: Shutterstock