Fodrász eszközök rózsaszín háttér előtt

Mi az a száraz hajvágás és mik az előnyei?

Egyre többet hallani a száraz hajvágásról, ezt a tecknikát mutatjuk most be.

Mi az a száraz hajvágás?

A száraz hajvágás során – ahogy a nevében is benne van – egyáltalán nem kerül víz a hajra, és minden vágási technikát 100 százalékban száraz hajon hajtanak végre. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a haj természetes textúrája gyarapodjon, és olyan hajszálakat vágjanak ki, melynek következtében levegőt és tér jön létre minden megmaradt hajszálba. Ez lehetővé teszi, hogy a haj természetes mozgása életre keljen, mondja Neil Grupp fodrász a Byrdie-nek.

Ha száraz vágásra szakosodott szalont vagy stylistot keresünk fel, előfordulhat, hogy megkérik, hogy frissen mosott, levegőn szárított hajjal érkezzünk. Klasszikus „szalonélményben” van itt is része a vendégnek, de más megközelítés szerint dolgoznak a fodrászok e módszer esetén.

A száraz hajvágás előnyei

Neil Grupp szerint a száraz vágás előnyei végtelenek. A száraz vágás nagyszerű látványt nyújt a fodrász számára, lehetővé téve, hogy az ügyfél hajszerkezetét teljes pompájában lássa, ráadásul sokkal gyorsabb is a szolgáltatás, hiszen nincs benne mosás és fejmasszázs, teszi hozzá.

Ami miatt leginkább jó ez a technika, az, hogy lehetővé teszi a fodrász számára, hogy szakaszonként vágja faragja le a haj súlyát és sűrűségét, amely egyedi frizurát eredményez.

Kinek nem ajánlott?

A fodrász szerint a nagyon dús, göndör hajtól a finomabb, nem jól formálódó hajig minden hajtípus számára előnyös lehet a száraz hajvágás, míg a nedves hajvágás a nagyon rövid, például pixie, vagy a nagyon hosszú hajúaknak javasolják.

A vastagabb, göndörebb tincseknél a száraz vágási technikák rendkívül előnyösek lehetnek a nedves vágás után jelentkező, zsugorító hatás elkerülésére. Minél texturáltabb vagy nagyobb sűrűségű a hajtípus, annál fontosabbnak kell lennie a vágási módszernek, mondja Grupp.