Nő szempilla göndörítővel, rózsaszínű háttér előtt

Lehet, egész életedben rosszul göndörítetted a szempilláidat

Valószínűleg sokunkkal előfordult már, hogy egy óvatlan pillanatban, a szempilla göndörítőt rosszul alkalmazva, kitéptünk néhány szál szempillát, így felhagytunk a kísérletezéssel. Itt az ideje újra felvenni a harcot és megtanulni, hogyan kell helyesen göndöríteni a szempilláinkat.


A szempilla göndörítés sokak számára stresszes és időigényes feladat, ráadásul, ha nem magabiztosak benne vagy ha nem megfelelően teszik azt, fennáll a szempillák sérülésének kockázata. A szempilla göndörítők azonban minden sminkes készletében nélkülözhetetlenek, mivel nagyobb ívet és göndörséget kölcsönöznek a pilláknak, mint amire a legjobb szempillaspirálok önmagukban képesek.

Lépésenként mutatjuk, hogyan kell megfelelően alkalmazni a szempilla göndörítőt.

1. Eszköz

A szempilla göndörítő márkájánál vagy stílusánál is fontosabb, hogy megbizonyosodj az eszköz működőképességéről. Nézzük meg, hogy a gumiszivacs a helyén van-e, hogy a folyamat biztonságos legyen. Ha ez hiányzik, akkor fennáll a veszélye, hogy túl erősen csípjük be a szempilláinkat, és kárt okozunk nekik.

2. Tiszta szempillák

Nagyon fontos, hogy a szempilláink tiszták és teljesen sminkmentesek legyenek. Soha ne göndörítsük őket a szempillaspirál felvitele után, mert a szempilla göndörítő ráragad a szempillákra, és kihúzza őket a gyökerükből, ami sérülést vagy kihullást okozhat.

Még ha aznap nem is sminkeltünk, érdemes az eszköz használata előtt micellás vízzel áttörölni a szemkörnyéket, hogy teljesen eltávolítsuk a korábbi sminkmaradványokat.

3. Türelem, megfelelő idő

Szempilla g\u00f6nd\u00f6r\u00edt\u0151vel szempill\u00e1it form\u00e1z\u00f3 n\u0151, kez\u00e9ben zsebt\u00fckr\u00f6t tart

Fotó: Shutterstock

Ha kezdők vagyunk, szánjunk időt arra, hogy a szempilla göndörítőt nyitott állapotban a helyére helyezzük, és olyan közel kerüljünk a szempillasorhoz, amennyire csak tudunk. Túl közel se menjünk azonban, nehogy becsípjük a bőrünket.

Ha már a helyén van a szempilla göndörítő, nyomjuk össze azt, hogy a szempillákban egy ív keletkezzen. Tartsuk öt-tíz másodpercig, majd néhány gyengéd szorítás után ismételjük meg a folyamatot, ha szükséges.

Azoknak, akiknek nagyon egyenes vagy rövid szempillái vannak, lehet, hogy egy kis pluszmunkára van szükségük ahhoz, hogy hatékonyan göndörítsék a szempilláikat. Ha az előző lépést követtük, helyezzük távolabb a szempilla göndörítőt a szemünktől, nyomjuk le újra, és ismételjük meg ezt a lépést, a szempilla közepe felé haladva. Ez a technika valóban segíthet az egyenes szempillák göndörítésében és a rövidebb szempillák felfelé emelésében.

4. Felmelegítés

Ha a szempilláik nehezen tartják meg a göndörséget, finoman melegítsük fel a szempilla göndörítőt, ez hatékonyabbá teszi a hatását. Vigyázzunk, nehogy túlforrósodjon az eszköz. Akár egy-két percig tartsuk a kezünk között a szempilla göndörítőt, hogy felmelegedjen, vagy néhány másodpercig tegyük meleg víz alá, esetleg fújjunk rá hajszárítótval és mindig ellenőrizzük a kézfejünkön, hogy nem forró-e.