4 menő ukrán márka, amit érdemes követni

4 menő ukrán márka, amit érdemes követni

Korábban arról írtunk, hogy hogyan támogathatjuk az Ukrajnából menekülőket adományokkal, ezúttal pedig négy menő ukrán márkát mutatunk be, akiknek segíthetünk a fennmaradásban ezekben a bizonytalan és ijesztő időkben.


Katimo

Minimalista vonalak, precíz szabás és kiváló minőségű anyagok jellemzik ezt a prémium ruhamárkát. A Katimo, hogy fenn tudja tartani a minőséget, évente csupán két kollekciót dob piacra, melyekben kiemelt figyelmet fordítanak a természetes anyagok használatára – írja a hamuesgyemant.hu.

Vikele Studio

A Vikele Studio alapítója Victoriya, aki egyben a márka tervezője is. Táskáit a legmagasabb minőségű olasz bőrből készíti, aminek köszönhetően még évtizedek múlva is szép állapotban lesznek a megvásárolt darabok. Alapvetően elegáns, klasszikus formák jellemzik, amelyet néhány modern jeggyel tesz izgalmassá.

Norba Clothing

A márkát két ukrán nővér, Olha és Helen Norba alapította 2018-ban, és azt tűzték ki célul, hogy környezettudatos szemlélettel gyártsanak sportruházatot nők számára. Gyönyörűen kidolgozott, minimalista darabjait azonban a hétköznapi szettjeinkbe is könnyedén beépíthetjük.

Kachorovska

A Kachorovska nem egy új brand: már 50 éve készítenek kézműves technológiával cipőket, és ez a többévtizedes tapasztalat meg is látszik a gondosan kimunkált lábbeliken. Leginkább klasszikus , időtálló fazonokat alkotnak, és a kényelemre is nagyon odafigyelnek – egy olyan dolog, ami a legfontosabb, pedig elég sokan megfeledkeznek róla.


Nyitókép: Instagram/kachorovska_atelier