Bella Hadid

Újra divatba jött a vékony szemöldök, így érheted el a tökéletes formát

Nem hittük volna, de úgy tűnik, hogy a vékony szemöldök a legújabb 90-es évekbeli trend, amely újra divatba jött, elég csak a Rihannáról, Bella Hadidról vagy Kim Kardashian-ról készült fotókat megnézni.

Az elmúlt évek vastagabb, bozótos szemöldök trendjeivel ellentétben a vékonyabb du jour forma meglehetősen sok karbantartást igényel, ami költséges lehet, ha rendszeresen járunk kozmetikushoz. Az alábbi tippekkel azonban mi magunk is könnyen karbantarthatjuk a szemöldökünket.

1. lépés: Előkészület

Mint a legtöbb dolgot, a szemöldökszedést is tiszta, száraz bőrön érdemes végezni, ezért kezdjük a smink eltávolításával. A meleg víz felpuhítja a szemöldököt körülvevő bőrt és fellazítja a szőrtüszőt, ami a szőrszálak kiszedését némileg gyorsabbá és kevésbé fájdalmassá teheti.

2. Rendbetétel

Mielőtt nekikezdenénk a szőrszálak eltávolításának, fésüljük át őket alaposan. Fogjunk egy szempillakefét, és fésüljük a szemöldökszálakat felfelé és kifelé. Ez segít megmutatni, mely irányba nőnek a szőrszálak, ami a következő lépéseknél jól jön, valamint látható lesz a szemöldökünk természetes formája.

3. lépés: Kívánt forma megrajzolása

Egy szemöldökceruzával (érdemes fehér színűt választani) rajzoljuk meg a kívánt formát. Bár nem tűnik lényeges lépésnek, ez segít abban, hogy a kívánt körvonalon kívül növő szőrszálak kiemelésével megőrizzük a szemöldök alakjának ellenőrzését a szedéskor.

Ha az igazi, '90-es évekbeli vékony szemöldök kinézetet szeretnénk elérni, akkor egy kisebb területet kell körvonalazni, míg a teltebb, bolyhosabb szemöldök esetében maradjunk közelebb a természetes szemöldökformánkhoz.

4. Szemöldökszedés

A forma megrajzolása után kezdjünk neki a szőrszálak eltávolításának. Az otthoni szőrtelenítés esetén a legjobb, ha a csipesznél maradunk, a gyantázás nehezebb.

Kezdjük a folyamatot az eltávolítani kívánt szőrszálak elkülönítésével, majd a csipesszel óvatosan húzzuk a szőrszálat a növekedési irányába, hogy ne törjön ketté és majd távolítsuk el.

A tépkedés mellett a túl hosszú vagy rakoncátlan szőrszálakat egy szemöldökollóval is levághatjuk.

5. Utógondozás

Ha kész vagyunk a szemöldök kiszedésével, kenjük be a környező területet hidratáló krémmel vagy aloe vera géllel. A sminkeléssel várjunk, amíg a terület megnyugszik.

Fontos a szemöldökszerszámok ápolása is. A csipeszeket és a szemöldökollót arctisztítóval vagy meleg szappanos vízzel tisztítsuk és alaposan szárítsuk meg a baktériumok terjedésének minimalizálása érdekében.

(Marie Claire AU)

Nyitókép: Profimedia