vintage berendezesu szoba

Hat tipp, hogy Wes Anderson filmjeire hasonlítson a lakásunk

Ki ne akarna Wes Anderson világában élni? Filmjeiben tökéletes szimmetriát és megnyugtató atmoszférát hoz létre mesteri precizitással. Lakásunk stílusát néhány egyszerű tanács megfogadásával akár olyanra is megformálhatjuk, mintha csak a rendezőzseni egy filmjének díszlete lenne.


A Francia Kiadás díszletének megszervezéséért többek között Rena DeAngelo díszletdekorátor felelős, aki már Oscar-díjban is részesült munkájáért. Csapatával a francia fővárosba érkezve feltúrták a kiárusításokat és a bolhapiacokat olyan régies bútorokat és kiegészítőket keresve, amik beleillettek a tematikába. Ennek köszönhetően tudták elérni a történelmi hatást. Némelyik darabot extra színvilággal újítottak fel, vagy valami más, szokatlan berendezési tárgyal párosították, hogy igazán egyedi és Wes Anderson-os legyen. Mutatjuk a tippeket, hogyan érhetünk el mi is hasonló hatást!

Ismerkedjünk meg az 50-es és 60-as évek francia filmművészetével!

A Francia Kiadás forgatásai alatt a rendező megismertette az egész stábot ezzel a kultúrával. Egy hosszú listát kaptak azokról a francia filmekről, amiket meg kellett nézniük a felkészülési időben. A díszletekre nagy hatással volt ez a régies divat mind berendezésben, mind pedig színvilágban. Azok számára ajánlatos ez a lépés, akik konyha vagy fürdőszoba felújítás előtt állnak, hiszen ezekben az alkotásokban egészen biztosan találni fognak inspirációt.

Válasszunk vintage tapétát!

Anderson az excentrikus tapéták iránti szeretetéről ismert. Minél különlegesebb, annál jobb. Az ilyen retró hatású dekorelemek nagyon jól fel tudják dobni a falakat, ezzel pedig életet adnak a betérnek. Különlegesen jól mutatnak, ha a bútorok is valamilyen extravagáns stílust képviselnek.

Ha már asztal, akkor az legyen érdekes!

Az összes író asztalát valamilyen csavarral látták el a filmben, hiszen a rendező meg van őrülve az egyedi asztalokért. A film kedvéért még egy elektromos széket is elláttak egy kis meglepetéssel, Andersonnak annyira tetszett az ötlet.


Szerezzünk be zöld kiegészítőket, és sok-sok lámpát!

Wes egyik kedvenc színe az a zöld. A berendezők valahányszor megláttak valamit ebben a színvilágban, azonnal megvették. Emellett rengeteg lámpát szereztek be, hiszen abból sosem elég, ez pedig a lakásunk berendezésére is igaz. Nemcsak nagyon szépek, de sok fényt is adnak. Egy csodás darab szobánk ékessége lehet, amit ámulattal csodálnak meg a vendégek.

Fontoljuk meg régi anyagok használatát!

A régies anyagok kiemelt szerepet kapnak a filmek esztétikájában. Ha ilyen stílusú szobát akarunk, akkor ne riadjunk vissza olyan anyagoktól sem, amiket mások nem használnának. A Vogue szerint ezek a textúrák fogják megkülönböztetni a mi életterünkét másokétól.


Látogassunk el bolhapiacokra!

Különböző vásárokon mindig fantasztikus értékekre lehet bukkanni. Azok a darabok, amiket ott találunk, szobáink gyöngyszemei lehetnek a sok modern berendezési tárgy között. Érdemes egy kicsit ebből a szempontból ugrálni a stílusok és dizájnok között, hiszen legtöbbjük nagyon jól mutat egymás mellett.


Nyitókép: Instagram/wesandersoninteriors