Modern, stílusos fürdőszoba belső tere fekete csempézett falakkal, függönyös zuhanyzóval, fából készült bútorokkal, mosdókagylóval és nagy, megvilágított tükörrel

5 lenyűgöző zuhanykabin ötlet kis fürdőszobákhoz

A zuhanyfülke praktikuma mellett luxusérzetet kölcsönözhet fürdőszobánknak. Szerencsére nincs szükség hatalmas térre hozzá, jól bizonyítják ezt az alábbi kis fürdőszobai zuhanyzós ötletek.

1. Csempézett zuhanyzó

Alakítsuk ki a fürdőszobát egy falra szerelt vagy talapzatos mosdóval, hogy helyet nyissunk a zuhanyzónak. Ebben a fürdőszobában egy csempézett részleges fal választja el a kis zuhanyzót a mosdótól.

2. Zuhanyzó a helytakarékosoknak

Bővítsük egy kis fürdőszoba hasznosságát egy olyan zuhanyzó kialakításával, amely falfelületet biztosít a mosdókagylók vagy kádak elhelyezéséhez. Ez a térdfal, amely látszólag a fürdőszobai falak meghosszabbítása, egy tükrös ajtóval ellátott, sekély mosdókagylót rejt magában. A fehérre festett falak, a zuhanyzó üvegkabinja és a csempézett falak, valamint a fényvisszaverő felületeknek köszönhetően még ez a kis fürdőszoba is tágasabbnak tűnik.

3. Kis fürdőszoba káddal és zuhanyzóval

Nem kell lemondanunk a fürdőkádról, hogy egy kis fürdőszobában helyet kapjon a zuhanyzó. Ehelyett válasszunk inkább egy kis, lábakkal rendelkező kádat, amely nem foglal el túl sok négyzetmétert. Ez a spa-szerű kis fürdőszoba semleges színpalettával és természetes textúrákkal rendelkezik, beleértve a vászon ablakkezelést, a műfa padlócsempét és a folyami kőzetből készült zuhanyfalat, míg az üvegburkolatú falak nyitottá és szellőssé teszik a helyiséget.

4. Zuhanykabin paddal

Ez a zuhanyzó kiemelkedik az egyszerűen berendezett fürdőszobából, a jellegzetes, csempézett falaknak és a folyami sziklából készült csempézett padlónak köszönhetően, amelyek mindegyike könnyen látható a keret nélküli üvegburkolaton keresztül. Az üvegburkolat a zuhanyzó márvány csempézett padját és kis piperepolcát is körbeöleli körbe, finom eleganciát kölcsönözve a helyiségnek.

5. Sarokzuhanyzók

A kis fürdőszobákba tervezett zuhanyzók gondos helytervezést igényelnek. Helyezzük a zuhanyzót egy sarokba, de bővítsük a helyét egy szögletes alap és üvegburkolat kiterjesztésével a fürdőszoba fő területére. A zuhanykabin szögletes kialakítása növelte a négyzetmétert, így még egy beépített pad is elfér benne.