Koronavírus

4 étel, ami súlyosbíthatja az omikron tüneteit

Azt már egy ideje tudjuk, hogy az omikron jellemzően más, sokszor enyhébb tüneteket produkál a korábbi variánsokhoz képest, azonban egyes ételek kifejezetten súlyosbíthatják azokat. Mutatjuk, mik ezek, amikről érdemes lemondani a betegség idejére.

A szakemberek szerint a koronavírus legújabb, omikron variánsa kevésbé a tüdőt támadja, sokkal inkább a felső légúti szerveket, mindenek előtt a torkot és a hangszalagokat. Bizonyos ételek kifejezetten irritálják a torok sérült nyálkahártyáját, így fokozva a fájdalmat és lassítják a gyógyulást. Éppen ezért érdemes ezeket elkerülni ilyen tünetek esetén, ha minket is elkapott a koronavírus legújabb hulláma, írja a vince.hu.

Ezeket az ételeket hanyagoljuk:

  • Fűszeres ételek
  • Chips, pattogatott kukorica és egyéb száraz, porózus snackek (dió, mogyoró)
  • Friss, nyers zöldségek, mindenek előtt a savban gazdag paradicsom
  • Savban gazdag gyümölcsök, első sorban citrusfélék

Az italok közül a szénsavas üdítőket, valamint a szintén savas kávét és az alkoholos italokat érdemes kihagyni az étrendünkből a betegség idején.

Nyitókép: Unsplash / Viktor Forgacs