4 étel, ami súlyosbíthatja az omikron tüneteit
Azt már egy ideje tudjuk, hogy az omikron jellemzően más, sokszor enyhébb tüneteket produkál a korábbi variánsokhoz képest, azonban egyes ételek kifejezetten súlyosbíthatják azokat. Mutatjuk, mik ezek, amikről érdemes lemondani a betegség idejére.
A szakemberek szerint a koronavírus legújabb, omikron variánsa kevésbé a tüdőt támadja, sokkal inkább a felső légúti szerveket, mindenek előtt a torkot és a hangszalagokat. Bizonyos ételek kifejezetten irritálják a torok sérült nyálkahártyáját, így fokozva a fájdalmat és lassítják a gyógyulást. Éppen ezért érdemes ezeket elkerülni ilyen tünetek esetén, ha minket is elkapott a koronavírus legújabb hulláma, írja a vince.hu.
Ezeket az ételeket hanyagoljuk:
- Fűszeres ételek
- Chips, pattogatott kukorica és egyéb száraz, porózus snackek (dió, mogyoró)
- Friss, nyers zöldségek, mindenek előtt a savban gazdag paradicsom
- Savban gazdag gyümölcsök, első sorban citrusfélék
Az italok közül a szénsavas üdítőket, valamint a szintén savas kávét és az alkoholos italokat érdemes kihagyni az étrendünkből a betegség idején.
Nyitókép: Unsplash / Viktor Forgacs
From Your Site Articles
- 4 vitamin, ami nélkülözhetetlen télen - IN ›
- A fogainkkal sem tett jót a koronavírus - IN ›
- Ez a maszki világít, ha koronavírussal érintkezik - IN ›
- Ezt művelte a koronavírus és a karantén a testünkkel - IN ›
- Angliában már használják a koronavírus elleni tablettát - IN ›
- Valóban megállítja a rágógumi a koronavírus terjedését? - IN ›
- Ezt tudjuk eddig az omikron alvariánsáról - IN ›