Bőséges reggeli felszolgálva egy asztalon

Így biztosítsd gyermekednek az egészséges reggelit az árak emelkedése mellett!​

A folyamatosan romló gazdasági helyzetben egyre több szülő aggódik amiatt, hogyan tudja majd megadni gyermekeinek a kellő tápanyagokat az étkezések során. Az egészséges reggelik megtartásához alábbi cikkünkben öt hasznos tippet írtunk össze.


Egy tanulmány során ezer olyan szülőt kérdeztek meg, akiknek 12 éves vagy annál fiatalabb, illetve 1285 olyat, akinek 18 évesnél fiatalabb gyermeke volt. A megkérdezettek háromnegyede aggódik amiatt, hogy gyermekeik nem kapják meg a szükséges tápanyagokat az étrendjükben, nekik a 65 százalékuk pedig úgy érzi, hogy az infláció miatt nem tudnak majd minden reggel egészséges reggelit biztosítani.

Milyen módszerekkel lehet csökkenteni a kiadást és mégis megtartani az egészséges étrendet?

1. Ételadagok előre kikészítése

Az ételek előkészítése az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a gyerekek egész héten egészséges falatokat találjanak a hűtőben. Legyen szó főétkezésekről vagy kisebb nassolásokról, mindegyikre elő lehet készülni.

2. Általános, olcsóbb termékek keresése

Sokan azt gondolják, hogy a márkás és drágább termékek minőségibbek vagy éppen jobb ízük van, ám ez nem mindig van így. Legtöbbször a márkajelzés miatt vannak túlárazva az áruk. Ajánlatos szétnézni az olcsóbb áruk között, hiszen éppen ugyanolyan jót lehet találni köztük is.

3. Szezonális termékek megvásárlása

Egy csal\u00e1d reggelizik

Fotó: Shutterstock

Ha jól megfigyeljük, akkor a szezonális termékek mindig olcsóbbak a boltokban, mint az éppen nem aktuális termények. Bevásárlás előtt célszerű utánanézni, milyen zöldségek és gyümölcsök teremnek az adott időszakban, majd az üzletben azokat részesíteni előnyben.

4. Bevásárlólista

Az egyik módja a pénzmegtakarításnak és az élelmiszer-pazarlás csökkentésének, ha csak az kerül a bevásárlókosárba, ami valóban szükséges. Egy előre megtervezett és pontosan betartott lista ezt segítheti, hiszen könnyebben el lehet kerülni vele az impulzív vásárlást.

5. Konzervált vagy fagyasztott termékek

Nem kell mindig a friss gyümölcsöket és zöldségeket keresni ahhoz, hogy élvezhessük a pozitív hatásaikat. A fagyasztott vagy valamilyen más módon tartósított alternatívák szintén egészségesek, ezért mindig érdemes tartani valamennyit a háztartásban.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Eating Well