Egy nő jógázik az ablak mellett

Ezeket az egyszerű ​testmozgásokat érdemes végezned a gyorsabb fogyáshoz

A gyorsabb fogyáshoz nem csak az étkezésre kell odafigyelni, hanem a helyes testmozgásra is. A rengeteg gyakorlat és edzésforma között gyakran a legegyszerűbbekkel lehet elérni a legnagyobb hatást. Alábbi cikkünkben öt könnyű és bármikor végezhető edzésformát gyűjtöttünk össze.


1. Kocogás

Valószínűleg senkit sem lep meg, de a napi 40 perc kocogás ellensúlyozza legjobban az elhízásra való genetikai hajlamot. Ennek több oka is lehet. A rendszeres kardió, valamint a szabadban töltött idő egyaránt jó hatással van a közérzetre és az általános energiaszintre. Mindenképp érdemes találni egy parkot vagy valamilyen szép, zöld területet, esetleg társakat keresni a kellemesebb edzésért.

2. Gyors és normál tempójú séta

Azok számára, akik nem szeretnek futni, szintén kihasználhatók a kialakított ösvények. Szakértő szerint a mindennapi sétának is megvannak a maga előnyei a fogyás mellett. Egyrészről kiegyensúlyozhatja a vércukorszintet, megelőzheti a szívbetegségeket, és még a termékenységet is javíthatja. Az időtartam kulcsfontosságú, mivel egyes tanulmányok szerint naponta egy óra gyaloglás szükséges az átlagos erőnlét megtartásához. A jó hír az, hogy ezt nem egyben kell nézni, hanem külön napszakokra elosztva is számolható.

3. Túrázás

K\u00e9t ember t\u00far\u00e1zik egy hegy fel\u00e9

Fotó: Unsplash/Toomas Tartes

Ha már sétáról van szó, akkor nem kellene megállni a parkoknál és az utak mentén kialakított járdáknál, hiszen egy jó túrázás több ideig is eltarthat, izgalmasabb, változatosabb útvonalat kínál, ráadásul az egész család számára egy kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

4. Jóga

A kocogással együtt a jóga is csökkentette az elhízás esélyeit. A kilók csökkenése elsődlegesen a hosszabb — akár 70 perces foglalkozások — után mutatkozott, de ennek az edzésfajtának természetesen sokkal több pozitív hatása van, mint azt elsőre el lehet képzelni. Természetes módon csökkenti a hát fájdalmait, segíthet a csontok erősentartásában és a csontritkulás megelőzésében, valamint a szív egészségének megőrzésében is kulcsfontosságú szerepe van.

5. Tánc

A tanulmány szerzői elsődlegesen a nemzeti jellegű táncok hatásosságát vizsgálták, de ez nem azt jelenti, hogy ne működne más stílusoknál is. Mindenkinek azt a táncfajtát érdemes választanai, amelyik a legjobban megfogja, a többi pedig már jön magától. Mindemellett ez a testmozgás boldogsághormont szabadít fel a szervezetben és könnyedén ki lehet élni benne a kreativitást is.