Modern kis konyha, szürke bútorokkal

5 tipp a nagy ünnepi étkezés előkészítéséhez egy apró konyhában

Az ünnepek öröméhez általában hozzátartozik, hogy összegyűl a család és a barátok, és egy jót esznek együtt. Ha már főztünk karácsonyi menüt, tudjuk, hogy a stressz általában itt éri el a maximális szintet, pláne, ha sok fogást főzünk, a konyhánk pedig kicsi. Ebben segítünk az alábbi tippekkel.

1. Már főzés közben takarítsunk

A tornyosuló piszkos edények halma veszi el sokszor a legnagyobb helyet a konyhában. Akár van egy kis mosogatógépünk, akár kézzel kell mosogatnunk, tegyünk rendet a konyhában, miközben előkészülünk, majd főzni kezdünk. Mosogassunk el, töröljük le a munkalapokat, és rögtön tegyük el a fűszereket, így nem kell később a kolosszális rendetlenséggel foglalkozni.

2. A meglévő tárgyak csökkentése

Szinte minden háztartásban vannak olyan tárgyak a fiókokban és a szekrényekben, amiket nem használnak. Menjünk végig a konyhánkon, és nézzük meg, miből van két ugyanolyan tárgyunk vagy olyan darabunk, amire már nincs szükségünk. Ezeket adományozzuk, ajándékozzuk vagy adjuk el.

3. Felső szekrényajtók eltávolítása

Az összes konyhaszekrényt lecserélni nem olyan praktikus anyagilag, illetve albérletben lakók esetében nehezebb a kivitelezése. Azt azonban semmi sem akadályozza meg, hogy levegyük a szekrényajtókat, és biztonságosan tároljuk őket. Így az összes edényt láthatjuk, mellyel gyorsan és könnyen hozzáférhetünk az elemekhez.

4. Fűszertárolás újragondolása

A fűszerekkel teli apró tárolókban minden évszakban rendetlenséget okoz a rendszerezés és a megtalálás, különösen akkor, amikor évente egyszer kell az a fránya babérlevél, és emiatt széttúrjuk az egész gyűjteményt. Alakítsuk a fűszereket dekorációvá, állítsunk fel például egy rendszert a szekrények aljára rögzített fedelű befőttesüvegekből. Máris csomó hely szabadul fel a pulton és a szekrényben.

5. Ideiglenes kampók felszerelése

Akár a praktikus tárgyakat szeretnénk elérhető közelségben tartani, vagy egyszerűen csak fel szeretnénk szabadítani a pultot, helyezzünk el a konyhában néhány tárolót és kampót, hogy kihasználjuk a függőleges helyet. Ezek tökéletesen alkalmasak arra, hogy a szekrények és éléskamrák ajtajának hátuljára helyezzük őket, és különböző eszközöket és mérőpoharakat akasszunk fel rájuk.