Az agy formája és az iq szóval ellátott papír benne

A magas IQ lenyűgöző jele lehet, ha ezt látod

Ez a teszt gyorsan azonosítja a magasabb IQ-val rendelkezőket.

A magas IQ-val rendelkező emberek erősebb alapvető észlelési képességekkel rendelkeznek, derül ki a kutatásból.
Többek között könnyebben meg tudják állapítani, hogy egy tárgy merre mozog és jobban ki tudják zárni a háttérinformációkat, hogy megítélhessék a dolgot.

Ennek oka, hogy a magasabb IQ-val rendelkező emberek agya gyorsabban működik. Ez segít kihangsúlyozni, hogy a magas IQ többről szól, mint a rejtvények megoldása vagy a helyes döntések meghozása.

A vizsgálat során az embereknek egy képernyőn mozgó vonalakat kellett megítélniük.
Íme egy példa:

Az eredmények azt mutatták, hogy minél intelligensebbek voltak az emberek, annál gyorsabban vették fel a sodródó vonalak irányát.

Dr. Duje Tadin, a tanulmány társszerzője elmondta, hogy mivel az intelligencia egy ilyen széleskörű konstrukció, nem igazán lehet az agy egyetlen részéhez visszavezetni.

„De mivel ez a feladat olyan egyszerű, és olyan szorosan kapcsolódik az IQ-hoz, támpontokat adhat nekünk arról, hogy mi teszi az agyat hatékonyabbá, és következésképpen intelligensebbé”

– tette hozzá.

Az embereknek azonban néha kis, néha nagy képeket mutattak. Ez azt mutatja, hogy a magas IQ-val rendelkező emberek jobban elnyomják a háttérinformációkat.

Michael Melnick, a tanulmány társszerzője elmondta, hogy a gyors észjárás és a gyors válaszreakció általában kéz a kézben jár.

A korábbi kutatások alapján arra számítottunk, hogy minden résztvevő rosszabb lesz a nagyméretű képek mozgásának észlelésében, de a magas IQ-jú egyének sokkal, de sokkal rosszabbak voltak. A tanulmány segíthet a kutatóknak azonosítani az intelligencia neurális korrelátumait.Korábbi kutatásokból tudjuk, hogy az agy mely részei vesznek részt a háttérmozgás vizuális elnyomásában. Ez az új kapcsolat az intelligenciával jó célpontot nyújt annak vizsgálatára, hogy miben különbözik az idegi feldolgozás, miben különbözik a neurokémia, miben különböznek a neurotranszmitterek a különböző IQ-val rendelkező embereknél.

(PsyBlog)

Nyitókép: Shutterstock