Fekete bab kukorica avokádó lilahagyma paradicsom saláta lime öntettel

Avokádós kukoricasaláta, a nyári grillezés legjobb körete

Friss csemegekukorica, krémes avokádó és lédús paradicsom ebben az ízletes nyári köretben.

A nyári étkezés a friss termékekről szól. Az egyik legjobb példa erre a friss avokádós-kukoricasaláta, érett paradicsommal és citrusos, gyógynövényes vinaigrette-tel feldobva. Ez a szezon ízletes köretje, amelyet a nap minden étkezésénél felszolgálhatunk.

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű lime vagy citrom
  • 6 cl olívaolaj
  • 1/2 teáskanál kóser só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 3 cső kukorica
  • 1/2 közepes vöröshagyma
  • 40 dkg cseresznye- vagy szőlő paradicsom
  • 1/2 kis csokor friss fűszernövény, például koriander, petrezselyem, kapor, bazsalikom vagy ezek kombinációja
  • 2 közepes méretű érett avokádó

Elkészítés

  1. Facsarjunk ki 2 közepes méretű lime-ot vagy citromot, amíg 6 cl gyümölcslé nem lesz belőle. Tegyünk 2 evőkanálnyi levet, az olívaolajat, a kóser sót és a fekete borsot egy nagy tálba, és keverjük össze.
  2. Hámozzuk meg és morzsoljuk le a szemeket a friss kukoricákról. Kockázzuk fel a vöröshagymát, majd vágjuk félbe a paradicsomokat. Aprítsuk durvára a fűszernövényeket, és hajtsuk össze egy rugalmas spatulával, amíg összeáll.
  3. Kockázzuk fel az avokádókat, és tegyük egy közepes tálba. Csepegtessük meg őket a maradék 2 evőkanál lime- vagy citromlével, és forgassuk össze a bevonatot. Közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá az avokádót a salátához, és óvatosan keverjük össze.

Megtartja-e az avokádó a színét salátában?

Eleinte az avokádó szép zöld színt kölcsönöz az ilyen salátáknak, mint ez, de idővel és a levegőnek való kitettséggel a színe kellemetlen szürkésbarnává változik.

Íme három dolog, amit megtehetünk az avokádó eltarthatóságának meghosszabbításában ebben a salátában:

  • Dobjuk a kockára vágott avokádót a citruslébe. A feldarabolt avokádó bevonása valami savas anyaggal, például citruslével, lassítja az oxidációs folyamatot, így hosszabb ideig megőrzi zöld színét.
  • Az avokádót az utolsó pillanatban adjuk hozzá a salátához. Ha a salátát előre el tudjuk készíteni, állítsuk össze és tegyük hűtőbe, de hagyjuk ki az avokádót. Várjunk a tálalásig, mielőtt felkockázzuk az avokádót, és hozzáadjuk a salátához.
  • Fedjük le légmentesen záródó edényben műanyag fóliával. A maradék esetében a cél az oxigénhatás korlátozása. Tegyük át a salátát egy élelmiszer-tárolóedénybe, nyomjunk egy darab műanyag fóliát erősen a saláta felületére, majd tegyük rá a légmentesen záródó fedelet. A minimálisan megbarnult avokádót könnyen eltávolíthatjuk vagy visszakeverhetjük a salátába.

(kitchn)

Nyitókép: Shutterstock