Friss görög saláta paradicsommal, uborkával, olajbogyóval és feta sajttal fekete tányéron

3 szuper módszer, hogy a legegyszerűbb salátát is feldobjuk

A saláta állagának javításának egyik legegyszerűbb módja, ha ropogós és krémes textúrákat adunk hozzá. Mutatjuk, hogyan lehet könnyen feldobni a legegyszerűbb salátát is.

1. Bele a ropogtatnivalókkal

Ha diófélékből, például pirított mogyoróból, kesudiófélékből, dióból és mandulából származó ropogós textúrákat adunk hozzá, máris feldobjuk vele a saláta ízét. A dióallergiában szenvedőknek a pörkölt tökmag vagy pirított szezámmag. jó alternatíva lehet.

Egy másik jó alternatíva, ha ropogós zöldségekkel turbózzuk fel a salátát, például reszelt káposztával vagy apróra vágott vagy szeletelt zellerrel. Végül pedig nem hagyható ki a kruton, természetesen, ha ropogásról van szó. A Caesar saláták elmaradhatatlan hozzávalója nem hiányozhat semmilyen salátából, ha egy kis extrára vágynánk, ráadásul különböző ízekben is megtalálhatók már, a hagyományostól a fokhagymáson át a kéksajttal fűszerezettig.

2. Még több ropogtatás, más hozzávalókkal

Az alábbi összetevők vékonyabb textúrájúak, és könnyen összetörnek a fent említettekhez képest. A magok és kruton után még megpróbálkozhatunk a torillával és a chips-szel, amiket kis darabokra összetörve szórjunk a salátába. További remek ropogós elemek még az alma (vékonyra szeletelve vagy lereszelve), a rántott okra csíkok, a sült hagyma vagy mogyoróhagyma, a sült quinoa és a wokban sült ropogós rizs.

3. Krémes összetevők

A különböző típusú lágy sajtok, például a friss mozzarella, a puha burrata, a kecskesajt és a feta extra textúrát és ízt biztosítanak még a legunalmasabb salátának is. Persze, a sajtokat is elkészíthetjük ropogósra, ebben az esetben érdemes megpirítani őket. Ügyeljünk arra, hogy olyan sajtot válasszunk, amely nem olvad meg sütés közben, például haloumi sajtot. Tejmentes ropogós-krémes saláta kiegészítőként próbáljuk ki az avokádót vagy a serpenyőben sült tofut,

Nyitókép: Shutterstock