Eperfagylaltos torta

Mini epres pite recept fagylalttal tálalva a forró nyári napokra

Nyomás a piacra beszerezni a legszebb epreket, ugyanis ez a desszert tökéletes lehet a hétvégére. Íme egy isteni finom epres pite recept!


Mini epres pite fagylalttal


Nem kell megijedni akkor sem, ha nincs mini piteformánk, ugyanis muffinformában is tökéletesen kivitelezhető ez a mennyei desszert.

Hozzávalók:

A keksz réteghez:

  • 15 db keksz
  • Csipetnyi őrölt fahéj
  • Csipetnyi só
  • 113 g sótlan vaj, olvasztva

A fagylalt töltelékhez:

  • 906 g eper, hámozva és negyedelve
  • 66g kristálycukor
  • 1,5 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 4 nagy gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Helyezzünk négy mini pite- vagy bármilyen más kicsi formát egy sütőlapra.

2. Egy konyhai robotgép segítségével daráljuk finom morzsává a kekszeket. Adjuk hozzá a fahéjat és a sót és ismét daráljuk le. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük össze.

3. Osszuk szét a morzsás keveréket az előkészített miniformák között, és nyomkodjuk egyenletes rétegben az aljára és az oldalára, hogy kéreg alakuljon ki. Süssük aranybarnára, 12-15 percig. Hűtsük ki teljesen.

4. Amíg a kekszek sülnek, az epreket egyenletes rétegben helyezzük egy sütőlapra. Szórjuk a cukrot az eperre, és forgassuk össze. Csepegtessük a vaníliakivonatot az eperszemekre, és ismét forgassuk össze.

5. Tegyük át a sütőbe, és süssük, amíg a szemek megpuhulnak, és a szaftjuk besűrűsödik, 15-20 percig. Hűtsük ki teljesen.

6. Kanalazzuk az epret a kihűlt kéregformákba. Amikor tálalásra kész, kanalazzuk rá a fagylaltot.

Nyitókép: Shutterstock