Nyári partikaja: garnélarákos saláta New England-stílusú dresszinggel
Friss fűszernövények, isteni garnéla és egy könnyed New England-i stílusú öntet, amelyben épp annyi majonéz van, amennyi kell!
Összetevők:
- só és frissen őrölt fekete bors
- fagyaszttott garnélarák
- ¼ csésze majonéz
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 kis szár zeller, apróra vágva
- ¼ csésze friss apróra vágott kapor
- 2 evőkanál vaj
Elkészítése:
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Készítsünk be jeget egy nagy tálba, és tegyük félre. Amikor a víz forr, adjuk hozzá a garnélát, és főzzük világos rózsaszínűre, körülbelül 3 percig. Ezt követően azonnal tegyük át a jeges tálba hűlni.
Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet és a mustárt. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Keverjük bele a zellert és a kaprot. Amikor a garnélarák kihűlt, szedjük ki és töröljük szárazra. Vágjuk a garnélát harapható darabokra vágjuk, majd adjuk az öntethez. Keverjük össze.
A tálaláshoz egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Tegyünk kenyérszeleteket a serpenyőbe és pirítsuk aranyszínűre. Ha ezzel megvagyunk tegyünk egy tányérra, kenjük meg a garnélasalátával, és szórjuk meg metélőhagymával.