Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és kedvenc koktélja, a Cosmopolitan

A Sarah Jessica Parker által ihletett borkoktél még a Cosmónál is jobb

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a Sarah Jessica Parker által ihletett borkoktélét.


Sarah Jessica Parker nevét meghallva a Szex és New York-rajongók mindegyikének ugyanaz a koktél jut eszébe: a Cosmopolitan. A népszerű sorozat idejében rengeteg nő kapott rá az átlátszó pirosas színű italra, melynek most vetélytársa akadt.

A The City Shandyt a neves New York-i mixológus és az Év Bartenderjének megválasztott Meaghan Dorman alkotta meg az Invivo X, SJP, Sarah Jessica Parker díjnyertes új-zélandi sauvignon blanc márkájával együttműködve. Dormant a The City Shandy megalkotására SJP szülővárosa inspirálta, amely történetesen az a helyszín is, amely segített életet lehelni az olyan italokba, mint a klasszikus Cosmo, írja a kitchn.

Az ital, amelyet egy kis áfonyaléval, valamint nyársra tűzött friss áfonyával dobtak fel, egy boralapú koktél, amely a sauvignon blanc mellett más vibráló ízeket, például körtepálinkát és gyömbérsört is tartalmaz. A The City Shandy azért nagyszerű, mert nem csak az áfonyalevet helyezi új megvilágításba a koktélokban, hanem egyben tisztelgés is az évszak ízei előtt. A körtepálinkából egy kevés is elég, az áfonya és a gyömbér keveréke pedig meleg, hívogató, és szinte az áfonyaszószra emlékeztető érzést kelt.

Dorman, aki a New York-i Dear Irving és a Dear Irving on Hudson bárigazgatója, az Invivo társalapítójával, Tim Lightbourne-nel dolgozott a koktél megalkotásán, amelyet egész márciusban az étterem étlapján kínálnak majd, bár mi is könnyen elkészíthetjük magunknak. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók, elkészítés

Az elkészítéshez töltsünk 3 cl körtepálinkát és 7,5 cl sauvignon blanc-ot vagy rozét egy jéggel teli shakerbe vagy jéggel töltött pohárba. Rázzuk (vagy keverjük, ha jéggel töltött poharat használunk) körülbelül 5 másodpercig, majd szűrjük át egy jéggel töltött pohárba. Öntsünk a tetejére körülbelül 9 cl gyömbérsört és 1,5 cl áfonyalevet, majd díszítsük az italt egy lime-szelettel és néhány friss áfonyával.

Tippek a The City Shandy elkészítéséhez

Próbáljuk ki, hogy a koktélt rozéval készítjük. A rozé hozzáadásával valószínűleg még inkább érezhetővé válik a csonthéjas gyümölcsök íze, ráadásul egy szép, rózsás árnyalatú koktélt kapunk. Ez az ital rázva vagy keverve is nagyszerű, de ha jobban kedveljük a kevert italok textúráját, mint a rázottakat, akkor keressünk olyan koktélkeverőket, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy átnyúljanak a pohárban lévő jégen, és csodálatosan hűtött koktélt készítsenek.

Nyitókép: Pinterest