360 design budapest

38 kortárs márka köré épült az idei 360 Design Budapest kiállítása

Október 10-ig látogatható a Magyar Divat & Design Ügynökség nemrégiben Red Dot-díjat nyert rendezvénye, a 360 Design Budapest.


Október 4. és 10. közt a Bálnában látogatható a Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett innovatív és fenntartható formatervezési irányokat bemutató 360 Design Budapest kiállítás. A designszakma kiemelkedő szereplőinek 2020-2021-ben készült munkáit négy tematikus kiállítótérben mutatja be a rendezvény, ezek a konstruktőrök/manufaktúrák, a developerek/tervezők, a környezet és anyagtudatos design és a limitált szériás, már-már műtárgy értékű iparművészeti termékek. Idén is lesznek speciális tárlatvezetések: Bonta Gáspár, a 360 Design Budapest programigazgatója mellett nem szakmabeliek is körbevezetik az érdeklődőket és kiemelik, számukra mit jelentenek a tárgyak: Bojár Iván András, művészettörténész; Kraszkó Zita, a Femcafe főszerkesztője; Martinkó József, az Octogon főszerkesztője, Ugron Zsolna, írónő, és Vitáris Iván, zenész. A tárlatvezetések és egyéb kísérőprogramok infói itt olvashatóak.

360 design budapest

Fotó: MDDÜ


Az esemény megnyitóján Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója mellett Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapítója és igazgatója, valamint Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke mondott beszédet.

„Idén több magyar és nemzetközi design eseménnyel és szervezettel együttműködve, olyan programot szerettünk volna létrehozni, amely Európa szerte kiemelkedő turisztikai vonzerővel bír és különböző dimenziókban szemlélteti Közép-Európa designipari kulturális gazdagságát. Az Art Market Budapest, illetve Budapest Design Week rendezvényekkel stratégiai partnerként támogatjuk egymást, amelynek köszönhetően új kapuk nyílnak a képzőművészet és iparművészet kapcsolódására. A második 360 Design Budapest kiállítás nagyobb területen, több designerrel, összművészeti jelleggel valósul meg, ezáltal még inkább előtérbe helyezve a kortárs design jelentőségét – mondta Bata-Jakab Zsófia.