Hatalmas hamburgert evő ember

4 változás, amit a testedben tapasztalhatsz, ha hosszú idő után újra húst eszel

Ha valaki hosszú kihagyás után újra elkezd húst enni, több változásra is érdemes számítania. Mutatjuk, mik ezek.

Emésztés megváltozása

A hús magas fehérje- és zsírtartalmú élelmiszer, viszont nincs benne rost, ezért ha visszatérünk a húsevő életmódra, előfordulhat, hogy kezdetben székrekedést tapasztalunk. Fontos segítség a szervezetnek az átállásban, ha fokozatosan, kis lépésekben hozzuk vissza a húst az étrendünkbe, írja a vince.hu.

Kevesebb gáz

A vegetáriánusok és a vegánok általában jobban felfúvódnak, mint a mindenevők. Amikor újra húst kezdünk enni, akkor a beleinkbben valóban kevesebb gáz fog termelődni, ám az a kevés is felhalmozódhat, ami kellemetlen puffadáshoz vezet. Megoldás lehet a sok folyadék bevitele, illetve a rostban gazdag ételek, például diófélék, magvak, gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Több energia

Vegetáriánus vagy vegán étrenddel sokszor nehéz megfelelő mennyiségű fehérjét biztosítani, de az energiabevitel is hasonlóan nehéz lehet. Ha beépítjük az állati fehérjét az étrendedünkbe, jóval több eséllyel lesz energiánk az összes napi teendőhöz.

Izomtömeg gyarapodás

A hús újbóli fogyasztásával nagy valószínűséggel az izomtömeg is gyarapodni fog, mivel több fehérjét viszünk be a szervezetbe.

Fontos hangsúlyozni, hogy az áttéréskor lassan haladjunk és ügyeljünk az adagokra, vagyis kezdetben semmiképpen ne együnk egyszerre 100 grammnál több húst.

Nyitókép: Shutterstock