Vitaminszemek fakanalakon

Íme a titok! Ettől a vitamintól kétszer gyorsabb a fogyás

A téli súlyfelesleg leadásához nem elég a rendszeres testmozgás. A titok, hogy a táplálkozásra és az étrend-kiegészítőkre is oda kell figyelni. Szakértők nemrég egy kutatás során bebizonyították, hogy egy bizonyos vitaminnak a szedése akár kétszeresére is felgyorsíthatja a fogyást.


A tanulmány adatgyűjtési időszakában a szakértők összesen 50 túlsúlyos és elhízott nőt kértek fel résztvevőnek. Őket már a munkálatok kezdetén két csoportra osztották. Az egyik társaság tagjai minden nap 10 ezer NE-nek megfelelő D-vitamint szedtek. Velük szemben a kontrollcsoport csupán placebót kapott — olvashatjuk a PsyBlog cikkében.

Természetesen minden alanynak azt mondták, hogy a D-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőt kapta, hogy ne tudják, ki melyik kategóriába került. A folyamat végén a szakértők megállapították, hogy a D-vitamint és a magasabb kalciumszinttel bíró tejtermékeket fogyasztó alanyok sokkal többet fogynak, mint akik a mindennapi étrendjükhöz ragaszkodnak.

„A 20-40 év közötti elhízott és túlsúlyos nőkön végzett kettős vak klinikai vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a D-vitamin 50 ezer NE/év dózissal történő pótlása 6 héten keresztül szignifikánsan csökkentette az átlagos testtömegindexet, a testsúlyt, másrészt szignifikánsan növelte a D-vitamin szintjét a kontrollcsoporthoz képest”

— mondták a tanulmány szerzői.

Egy kis videós ismertető a D-vitaminról:

Mivel a világ lakosságának nagyjából fele szenved D-vitamin-hiányban, így ez egy újabb indok lehet a megfelelő pótlásra. Hogyan ismerhetjük fel, ha a szervezetünkben nincs elegendő mennyiség a Nap vitaminjából? Kapcsolódó cikkünket itt tudod elolvasni.

A szakértők azt is megállapították, hogy a fogyókúra és a testmozgás elkezdése még látványosabb eredményeket ígér. Mindent összegezve tehát az egészséges életmódhoz — illetve a nyári forma megszerzéséhez — elengedhetetlen a D-vitamin utánpótlása.

Nyitókép: Shutterstock