randi, párkeresés, romantika

Nagy valószínűséggel itt fogsz találkozni a jövendőbeliddel

A sűrű mindennapok mellett szingliként nehéz feladat átgondolni, az ismerkedés melyik formája az, amibe a legtöbb időt érdemes befektetni. Vajon melyik az a felállás, ami a legnagyobb eséllyel megtérül: az online randiappokon való üzengetés vagy inkább személyesen elmenni egy-egy bárba, esetleg megkérni a barátokat, hogy szervezzenek egy vakrandit?


Szerencsére ma már ebben a témában is végeznek felméréseket.

Egy 2022-es kutatásból az derült ki, hogy az emberek elsősorban még mindig a munkahelyükön, illetve az iskolában találnak rá leendő házastársukra.

A második legsikeresebb útnak a közös ismerősökön, barátokon keresztüli ismerkedés számít, de a kitöltők majdnem 20 százaléka állította, hogy valamely online platform hozta őket össze jelenlegi férjükkel, feleségükkel.


Ez is érdekelhet: Szakértők elárulják, mit és mikor érdemes írni az első randi után

Az amerikaiak randiszokásait vizsgáló kutatás, melyben 11 ezer ember vett részt, többek között olyan fontos témaköröket is érintett, mint az anyagi kérdések, a mentális egészség vagy a szexualitás.

Néhány érdekes eredmény:

  • A kitöltők 49 százaléka olyan partnerbe szeretett bele, akikhez a kezdetekben nem annyira vonzódott.
  • Találkozás előtt 48 százalékuk telefonos beszélgetésen keresztül, 43 százalékuk üzenetben, 29 százalékuk pedig a közösségi média valamely platformján igényli azt, hogy beszélgessen a lehetséges randipartnerrel.
  • A válaszadók egyharmada érzi úgy, hogy a pandémia óta nyitottabb szexuális téren.
  • A résztvevők 58 százalékának kifejezetten fontos a leendő partner politikai irányultsága, de 37 százalékuk számára kizáró ok az, ha valaki túl erősen ragaszkodik a véleményéhez. Az sem számít túl vonzónak, ha egyáltalán nincs véleménye az illetőnek: a kitöltők 31 százaléka ugyanúgy visszautasítaná azt, akinek semmilyen meglátása nincs ezen a téren.
  • Az infláció növekedésével a randizás 40 százalékkal drágábbá vált az elmúlt 10 évben, de ez azt eredményezte, hogy egyre többen nyitottak a laza első randikra (84%) és az ingyenes ötletekre (30%).
randi, online randi, ismerked\u00e9s, p\u00e1rkeres\u00e9s

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Tetszhet: 4 intő jel, hogy nem kéne randiznod az illetővel

A kutatás szerint tehát nem feltétlenül az a fontos, hol próbálkozik valaki a társkereséssel, hanem sokkal inkább az, hogy a fontos témakörökben egyezzenek a felek véleményei.

Bár sokáig gondoltak a randiappokra úgy az emberek, mint egy olyan lehetőség, melyet csak a furcsa és szociálisan ügyetlen emberek használnak, mára ez a vélemény teljesen kikopott.

Van, akinek egyszerűen sokkal kényelmesebb otthon, a kanapén ücsörögve görgetni a randiappok profiljait, de bőven vannak olyanok is, akik sokkal szívesebben beszélgetnek egy bárban vagy szórakozóhelyen. Szerencsére a mai világban annyi opciónk van, hogy mindenki meg tudja találni azt a módszert, ami a legjobban megfelel számára.

Forrás: yourtango.com