Palacsinta friss áfonyával és sziruppal

Ez a tökéletes palacsinta meglepő hozzávalója

Az egyik legfinomabb reggeli, ráadásul gyorsan összedobható. Van azonban egy hozzávaló, ami még jobban feldobja.

A palacsinta elengedhetetlen hozzávalói közé tartozik a liszt, a tej, az ásványvíz, a tojás és egy csipetnyi cukor is. De itt még nem ér véget a paletta, a titkos összetevő nem más, mint a sör.

A sör kiválóan alkalmas húsok, például marha-, sertés- és baromfihúsok párolására, és ízletes pácként is jó alapanyag. A sör azonban a palacsinta tésztájához adva egyedi csavart is adhat az ízprofilnak, így mindenképpen érdemes kipróbálni.

A kulcs a szénsav tartalomban rejlik. Josh Scherer séf egy kulináris kísérletezése során bukkant rá a kombinációra.

„A főiskolán annyi világos sör hevert nálam, hogy elkezdtem használni főzés közben... Egyszer láttam, hogy valaki a Food Networkön szódabikarbónát tett a palacsintatésztába, és arra gondoltam, hogy a Natty Light annyira hasonlít a szódabikarbónára, hogy ez is működhet. A sör szénsavtartalma kovászként fog hatni... és egy kellemes extrát ad az ételnek, és elmélyíti az ízét.”

A sör kiválasztása befolyásolhatja a palacsinta ízét. A világos sörök enyhébb ízt biztosítanak, míg a sötétebb sörök gazdagabb és erőteljesebb ízt adhatnak. A sörben lévő alkohol a főzési folyamat során ki fog főni, így az ital egyedi íze megmarad. Ráadásul a sörben lévő cukor is segíthet a barnulásban, így a palacsinta tökéletes színű lesz.

Miért állnánk meg a palacsintatésztánál? Rengeteg más reggeli ételhez használható a sör alapanyagként, mint a sonkás-sajtos sörkenyeres muffin. A sör nemcsak egyedi ízt kölcsönöz, hanem könnyű és légies textúrát is ad a muffinoknak, így azok kellemesen habosak lesznek, akárcsak a mi kedves palacsintáink.