Emeletes palacsinta piros bogyós gyümölcsökkel és porcukorral

Palacsintasütés air fryerben? Lehetséges!

Az elmúlt hónapokban az air fryerek a háztartások kötelező konyhai eszközévé váltak, a közösségi média felhasználói pedig újra és újra ámulatba estek, mennyi meglepő dolgot lehet légsütőben elkészíteni, a főtt tojástól kezdve a fánkig. Nemrég egy új trükk látott napvilágot – éppen időben – a Palacsinta Napja alkalmából.

Egy TikTok felhasználó által közzétett TikTok-videóban a Tefal Easy Fry légsütő segítségével egy hat darabból álló, omlós palacsintát sütnek.

A videóban látható, ahogy a trükköt bemutató férfi palacsintatésztát önt a légsütő kosarában lévő zsírpapírra. Alatta további zsírpapírrétegek vannak, amelyek közé palacsintatésztát tesz.

A palacsinták, később kivéve a légsütőből, tökéletesen átsültnek tűnnek, melyek ízlés szerint csokoládémártással tálalhatók.

A TikTok felhasznéló azt követően tette közzé a receptet, hogy megállapította, a légsütők eladásai 350 százalékkal nőttek az elmúlt évhez képest, a készülékre vonatkozó keresések pedig 800 százalékkal nőttek a kiskereskedő weboldalán.Mivel a megélhetési költségek válsága továbbra is sújtja a háztartásokat, sokan fordultak a légsütőkhöz, mint energiatakarékosabb főzési módszerhez. A készülék sokkal gyorsabban felmelegszik, mint a sütő, ezért rövidebb idő alatt főzi meg az ételt, és ezzel energiát takarít meg.

Úgy tűnik, sokaknak bejött a módszer, egy kommentelő ezt írta:

„Annyira légsütő-ellenes voltam, mert ki akar száraz chipset és csirkét enni, de most, hogy látom, mi mindent lehet még velük csinálni, meggondolom magam, és azon gondolkodom, hogy veszek egyet.”

Más azt írta:

„Nem kellett volna elajándékoznom az enyémet. Mindjárt veszek egy másikat.”

Néhányan azonban, akik kipróbálták a hacket, arra figyelmeztettek, hogy nem működik olyan jól, mint azt sokan remélték.
Volt, aki csalásnak nevezte a videót, hozzátéve, hogy a trükk nem működik, más azt írta, hogy majdnem felgyújtotta a konyháját a módszer kipróbálása közben.

Egy harmadik személy azonban azt mondta, hogy a recept nála működött, amikor lecsökkentette a légsütő hőmérsékletét. Emellett azt javasolta, hogy a sütőpapírt kenjük meg vajjal vagy olajjal, mielőtt a tésztát ráöntjük, és a legfelső palacsinta tetejére tegyünk vajat, amikor már félig átsült.

A videót közzétévő felhasználó azt javasolta, hogy a legjobb eredmény érdekében a légsütő programot 200 °C-on válasszuk, és a palacsintákat öt percig süssük, majd félidőben fordítsuk meg őket.