woman laying on bed

Nem tudsz elaludni? Ez a gyümölcs felér egy szem altatóval

Sokaknak okoz problémát az esti elalvás, gyakran a sok stressz miatt. Ám mielőtt gyógyszerekhez fordulnánk, érdemes természetes szereket is kipróbálni. A legmeglepőbb és egyik leghatásosabb közülük egy gyümölcs, mutatjuk, hogy miért!

A mai felfokozott tempójú világban egyre nehezebb este egy kicsit lelassulni és elcsendesedni, hogy aztán könnyen álomba szenderüljünk. Korábban írtunk már róla, hogy a rossz alvás a kiégés egyik tünete is lehet, és tippet is hoztunk, milyen technikát alkalmazzunk, ha nem jön álom a szemünkre. Most azonban egy remek természetes gyógymódot mutatunk a vince.hu cikke alapján, mely segít elaludni, amely ráadásul könnyen hozzáférhető is:

a kivi.
kiwi

Fotó: Anton/Unsplash

Egy norvég kísérlet során a kutatók krónikus álmatlanságban szenvedő diákok részvételével azt vizsgálták, a lefekvés előtt elfogyasztott kivi milyen hatással van az alvásra. A vizsgálatok elvégzése után a kutató csoport megállapította, hogy a kivi valóban rendelkezik "alvásjavító" tulajdonságokkal.

A minőségi éjszakai alvás titka igazából a napi megfelelő mennyiségű mikro- és makroelem bevitele. Ezt úgy érhetjük el, ha naponta különféle növényi alapú ételeket fogyasztunk.

MINDEZ AZONBAN MÉG NEM ELÉG: LEFEKVÉS ELŐTTI EGÉSZSÉGTELEN NASSOLNIVALÓT IS ÉRDEMES EGY VITAMINBAN ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG KIVIRE CSERÉLNI.

Próbáljuk beépíteni a kivit az étrendünkbe, hogy megfelelő mennyiségű magnézium és kálium jusson a szervezetünkbe, ugyanis ezek is hozzájárulnak a minőségi alváshoz. Ha nem szeretjük a kivit, akkor kipróbálhatjuk a tökmagot, cseresznyét és a diót.