egy fiatal nő mossa a fogát a tükör előtt

Nem mindegy a sorrend – ezért mosd meg először a fogad, és csak utána az arcod!

Mindannyiunknak megvannak a saját vannak éjszakai rutinjaink, melyek valószínűleg különböznek egymástól, de ez így van jól.


Vannak, akik lefekvés előtt hosszan fürdenek, másoknak alig van energiájuk arra, hogy elalvás előtt egy sminklemosó kendővel áttöröljék az arcukat.

Bár a szokások eltérőek lehetnek, egy dolgot általában mindannyian megteszünk, mielőtt lefekszünk, és ez a fogmosás.

Lehet, hogy még soha nem gondolkodtál az esti rutinod sorrendjén, pedig tényleg számít, mikor mosol fogat. Valójában mindannyiunknak azelőtt kellene megmosni, mielőtt megmossuk az arcunkat.

@teawithmd Keep your #SkinCareRoutine simple and effective. Use science backed well studied ingredients from brands that know how to formulate good products. Expensive does not always mean better. Look at the ingredients, check the science, and see if you’re paying for the skin care or just the name brand. The more you know! #dermbypark #skincaretips #skincare101 #dermatologylesson #skincareroutines ♬ original sound - random.shii089

Dr. Joyce Parkot, egy washingtoni bőrgyógyász szakorvos elmagyarázta ennek az egyszerű szabálynak a logikáját, ami miatt érdemes először inkább a Colgate után nyúlni a arctisztító előtt.

Ahogy a fenti TikTok-videóban megosztja:

A nyál és a fogkrém maradványai megmaradhatnak az egész álladon és az állkapocsvonaladon, ami pattanásokat, érzékenységet és irritációt okozhat.

A legjobb megoldás ez ellen: először moss fogat, és csak utána mosd meg az arcodat. Ez különösen akkor fontos, ha hajlamos vagy a kiütésekre, vagy ha már meglévő bőrérzékenységed vagy rosaceád van, mivel a fogkrémekben található egyes összetevők, például a fluorid és a nátrium-lauril-szulfát (SLS) irritáló hatásúak lehetnek.

Forrás: Pure Wow

Nyitókép: Shutterstock