Arcpakolásos fiatal nők szelfiznek

4 mód, hogy újra felvedd a kapcsolatot régi barátaiddal

A mindennapi élet velejárói miatt felnőttként gyakran eltávolodunk a barátainktól. Ez egy bizonyos szintig teljesen érthető, de akkor sincs minden veszve, ha hónapok vagy akár évek óta nem beszéltünk egy baráttal, és szeretnénk újra felvenni a kapcsolatot. Íme, hat módszer, amivel ezt megtehetjük.

1. Közösségi média

A közösségi média lehetővé teszi számunkra, hogy a felszínesen tartsuk a kapcsolatot régi barátainkkal, de ha valóban fel akarjuk éleszteni a barátságot, akkor többet kell tennünk velük, mint csak lájkolni a posztjaikat. Ennek egyszerű módja, ha a kommentek mellett/helyett beszélgetést kezdeményezünk velük és érdeklődünk, esetleg megbeszélünk egy lehetséges találkozót.

2. Közös barátok

Lehet, hogy már nem találkozunk a régi barátunkkal, de talán vannak közös barátaink, akik még mindig közel állnak hozzá. Ha tervezünk egy csoportos összejövetelt, az egy alacsony nyomású módja az újbóli kapcsolatfelvételnek, mivel a közös barátok ott lesznek, hogy segítsenek áthidalni a szakadékot, és megelőzzék az unalmas és kínos ismerkedő beszélgetéseket. Ez egy jó lehetőség a számunkra, ha nagyon idegesek vagyunk az újrakapcsolódás miatt és/vagy szeretnénk, ha más emberek is ott lennének, hogy segítsenek a beszélgetés folytatásában.

3. A konfliktus feldolgozása

Egy hosszú és mély barátságban szinte elkerülhetetlen a konfliktus, de nagyobb veszekedés is előfordulhat és vethet véget a barátságnak. Azzal, hogy megtesszük az első lépést, és felkeressük a másikat a konfliktus megoldása érdekében, megtesszük a kezdeményezést, hogy újra bizalomra épüljön a barátság. Fontos tisztázni a helyzetet, és nyíltan beszélni arról a másikkal, hogy miért szakadt meg a barátság.

4. Közös emlékek felidézése

Rábukkantunk egy régi képre, vagy láttunk valamit, ami rá emlékeztetett? Küldjük el neki egy rövid üzenettel! Ez is egy szuper módja lehet a régi barátságok felélesztésének.

Nyitókép: Shutterstock