Egy barátságot is ki lehet nőni – íme 4 jel, amire erre utal

Egy barátságot is ki lehet nőni – íme 4 jel, amire erre utal

Ahogyan lassan észrevehetjük, hogy rossz párkapcsolatban élünk, ugyan így egy nap arra ébredhetünk rá, hogy talán a legjobb barátunkkal már nem vagyunk egy hullámhosszon. Ennek a leggyakoribb oka az, hogy mi úgy érezzük, már felnőttünk, míg a barátunk nem. Mutatjuk, mely 4 jel utal arra egyértelműen, hogy már kinőttünk a barátságunkból.


1. Gyakran felbosszant

Bár mindenkivel előfordul, hogy néha idegesítik a szerettei, az nem egyenlő azzal, ha a barátunk rendszeresen irritál minket.

A szakadás akkor válik még nyomasztóbbá, ha már az értékrendetek is ütközik. Ezen a ponton érdemes lehet beszélni velük, ha nagyon közel állunk egymáshoz. Néha a probléma oka lehet az eltérő kommunikációs stílus, és megoldható, ha nyíltan beszélünk róla.

2. Kifogásokat keresel a találkozókra

Ugyanúgy, ahogyan egy házasságból is ki lehet lépni csendben, egy barátságtól is eltávolodhatunk szépen lassan. Ha azon kapod magad, hogy egyre gyakrabban mondod le a közös programjaitokat és folyton kifogásokat keresel arra, hogy miért nem tudtok találkozni, akkor valószínűleg már kinőtted a barátságot. Ez akkor fordulhat elő, ha azt érzed, hogy a kapcsolat már nem táplál téged és egyoldalúvá vált.

3. Már nem tetszik, ahogy bánik veled

A szüleink bánásmódja hatással van arra, hogy a későbbiekben milyen emberekkel és barátokkal vesszük körbe magunkat. Ha olyan emberekkel nőttünk fel, akik lekicsinylettek minket, akkor később nehezebb észrevenni, hogy mások is így bánnak velünk.

Azonban, ha már észrevettük és nem kedveljük, ahogyan a barátunk bánik velünk, akkor megértünk a kilépésre.

4. Egy régi terhet cipelsz

Néha a probléma nem is annyira a barátod személyiségével van, mint inkább egy múltbéli problémával, amiről soha nem beszéltél vele. Lehet, hogy tett egy bántó megjegyzést, amit akkor, abban a pillanatban elfelejtettél, de mégis azóta is magaddal cipeled. Ezt néha úgy gondolhatod, hogy érzelmileg egyszerűbb kezelni, ha nem foglalkozol vele, a kapcsolatotokat azonban szépen csendben mérgezi és tönkreteszi.

Nyitókép: Photo by Antonino Visalli on Unsplash

(Insider)